Gospa na Severininom poprsju zasjenila pobjedu Baruna na HRF-u

GRUPA Baruni osvojila je Grand prix u zabavnoj večeri 12. Hrvatskog radijskog festivala, a na pobjedničkom postolju pridružili su im se i Danijela Martinović, dobitnica nagrade glazbenih urednika,  te Miroslav Škoro, koji je dobio najviše glasova slušatelja. Najviše glasova putem interneta u zabavnoj je kategoriji dobio mladi pjevač Armin, a slušatelji su putem telefona najviše glasali za Dražena Zečića. Ipak, popis nagrađenih na večeri zabavne glazbe pao je u drugi plan kad je na scenu izišla Severina.

U maniri Fride Kahlo, Severina je na opatijskoj Ljetnoj pozornici održala mini koncert, a svojim je outfitom po tko zna koji put izazvala oprečne reakcije i privukla poglede. Ispod zelene odore sakrila je, naime, majicu s likom Gospe, referirajući se na aktualni album "Zdravo Marijo" koji već mjesecima dijeli domaću javnost. Podijelila ju je i na svom koncertu - dok je neki smatraju "caricom" jer "radi najbolji PR na svijetu", drugi zgroženi gledaju u njezino bujno poprsje i Gospu te cijeli njezin projekt smatraju blasfemijom.

"Ne mijenjam prezime, ali ostajem mala Grašina!"

Vratimo se dobitnicima prve večeri Radijskog festivala - slavljenicu Danijelu Martinović upitali smo odakle joj, nakon dvadeset godina estradnog staža, energije i inspiracije za nove pjesme i scenske nastupe. "Inspiraciju nalazim u svakodnevnim situacijama i ljudima. Iako to nitko zapravo ne primijeti, stalno promatram ljude i svakog dana izvučem i naučim nešto novo", rekla nam je Danijela. Na njezinom sinoćnjem koncertu Kemal Monteno nekoliko ju je puta nazvao "gospođom Grašo", ali Danijela kaže kako na ljubavnom planu nema noviteta. "Neću mijenjati svoje prezime! Ako se udam, neću ga mijenjati. Ne kužim se previše u horoskope, ali sam nekoliko puta pročitala kako moje ime i prezime numerološki gledano daju idealnu kombinaciju. Zato ostajem mala Grašina!".

U finalu zabavne glazbe nastupili su, među ostalima, i Mladen Grdović, Jole, Jasmin Stavros te Dražen Zečić. Zvijezda najupečatljivijeg scenskog nastupa nesumnjivo je Maja Šuput, koja je s "gay izvedbom" svog hita (u režiji stilista Marka Grubnića) oduševila publiku, a gromoglasni pljesak dobila je i Višnja Pevec, kojoj su, suprotno očekivanjima, nagrade ipak izmakle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u neku ruku tretirana kao posebna gošća, Neda Ukraden nije bila jedna od onih koja je kod opatijske publike izazvala najveću senzaciju. Bosanska glazbena ikona ipak je zadovoljna nastupom, ali i cijelim festivalom: "Bilo je super! Publika itekako reagira, a ja sam jako sretna što ljudi u Hrvatskoj ovim putem imaju priliku čuti pjesmu. To je i čar ovog festivala - pjesme su u prvom planu".

Glazbu vjerno i uspješno podržavaju tračevi

S riječima Nede Ukraden sigurno se ne bi složili mediji koji se uglavnom vrte oko tračeva ni na koji način vezanih s glazbom. Je li stigla Nina Morić, s kim u kojoj sekundi priča Severina i što trenutno radi Mirela Rupić stvari su kojima se zabavlja oko tisuću akreditiranih novinara iz nekoliko balkanskih zemalja. "Sinergija glazbe i žutila" po nekima je najveća kvaliteta ovog festivala - znajući da pjesme same po sebi odavno ne prolaze, organizatori svake godine, na radost ljubitelja tračeva, ponude i nekoliko "pričica" kako bi si osigurali medijski prostor. One "udarne" ostavljene su, naravno, za finale pop i rock glazbe, čiji su protagonisti (i voditelji i pjevači) neiscrpan izvor ekscesa i skandala - i naravno, vlasnici pokoje pamtljive melodije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara