Holivudska čudovišta ili Kakav ispadneš nakon trideset plastičnjaka

Holivudska čudovišta ili Kakav ispadneš nakon trideset plastičnjaka

U SAD-u je prošle godine izvedeno više od deset milijuna estetskih operacija, da budemo precizni, čak 11,7 milijuna. Američko društvo estestskih i plastičnih kirurga statističke podatke počelo je pratiti 1997. godine i od tada zabilježilo porast kirurških zahvata od 457 posto.

Broj neuspjelih plastičnjaka u zadnje vrijeme uzbrzano raste. Donatella Versace bi komotno mogla mijenjati Jacka Nicholsona u "Batmanu", Burta Reynoldsa kao da je voskom prelila sama madame Tausadd, za Joan Rivers više nismo sigurni ni je li živa, La Toya Jackson izgleda očajno, a dogodi li vam se da sanjate Michaela vjerovatno ćete nekoliko dana izbjegavati krevet. Usprkos ovim, i više nego javnim primjer(c)ima, točni podaci o neuspjelim zahvatima ne postoje. Međutim, otkriva se da ih ima puno više nego što mislimo - da ih ima previše.

Kad stvari izmaknu kontroli i mala djeca na ulici vrište kada vide u što vas je dobri doktor pretvorio, niste na dobrom putu. Ovisnici o estetkoj kirurgiji si jednostavno ne mogu pomoći, ni u trenutku kada u ogledalu vide čudovište od kojeg bi pod prijašnjim okolnostima bježali glavom bez obzira, a Michael Jackson se čini kao najprirodnija stvar na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistike pokazuju da Amerikanci najviše vole botoks i liposukciju, i bilo bi dobro kad bi stalo na tome. Bizarnosti estetske kirurgije danas poprimaju neopisive razmjere, operira se sve - od linije rasta kose do prstiju na stopalima. Linda Evangelista je svog pudla, primjerice, poslala pod nož kad je ovaj zaradio ožiljak na njuškici u okršaju s nekim drugim slavnim Fifijem.

Njegovati izgled kao iz trash horora iz osamdesetih u čiju je produkciju uloženo pet dolara, čini se, i nije tako rijetka pojava. Pod teretom holivudskog sunca nije lako. Glumci se klistiraju, Demi Moore se druži s pijavicama, Priscilla Presley je završila (u bolnici) sa automobilskim mazivom u licu. Kraj se ne nazire, ali su liječničke pogreške itekako vidljive. Jednostavno, garancije nema. Samo morate biti dovoljno ludi da vam Jacksonovi preporuče kirurga.

V.V.
Foto: TMZ

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara