Honda Freed: Osam sjedala u četiri metra

KAO što je i bilo najavljeno, Honda je danas u Tokiju predstavila novi model, inovativni monovolumen na osnovi posljednje generacije Jazza.

Ime mu je Freed, a kako stvari trenutno stoje, ostat će rezerviran za japansko tržište. Iako se nesvakidašnjim dizajnom teško može uvući pod kožu europskog kupca, njegove kvalitete sigurno bi bile prepoznate i izvan granica matičnog tržišta.

Japanski endem naglašeno sportske vanjštine za jedan monovolumen plijeni pažnju optimalnom izvedbom kabine, Naime, s dodatnih 315 mm duljine (ukupno 4.215 mm) u odnosu na Jazz ovaj automobil raspolaže s rekordnih osam sjedala u kabini.

Istovremeno, Freed je osjetno viši (1.715 mm), a povećan mu je i međuosovinski razmak, i to na čak 2.740 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Honda će na japanskom tržištu ponuditi tri izvedbe uređenja interijera. Konkretno, radi se o izvedbama sa pet, sedam i osam sjedala. U sva tri slučaja sjedala se mogu sklopiti u podnicu, a s obje strane automobil ima klizna vrata - odlično rješenje u gradskim uvjetima.

Po starom dobrom običaju Japancima će se osim klasične izvedbe s prednjim pogonom nuditi i ona s pogonom na sve kotače. U oba slučaja motor je benzinski, 1.5-litarski snažan 120 KS. Početna cijena je oko 1,64 milijuna JPY, odnosno oko 10.000 eura, a planirana mjesečna prodaja na razini 4.000 primjeraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara