Horor na ulicama SAD-a i Velike Britanije: Nitko ne zna zašto ljude masovno napadaju jezivi klaunovi

Horor na ulicama SAD-a i Velike Britanije: Nitko ne zna zašto ljude masovno napadaju jezivi klaunovi

Screenshot: Twitter

ISTRAŽIVANJA pokazuju da je strah od klaunova, tzv koulrofobija, jedan od najčešćih - a najgora noćna mora mnogim Amerikancima i Britancima ovih se dana ostvaruje, nakon što je te dvije zemlje odjednom pogodila pošast jezivih, maskiranih likova.

Zasad nije jasno zašto, no u SAD-u i Velikoj Britaniji već danima obične prolaznike terorizira velik broj klaunova koji ljude straše na ulicama, a čak i u njihovim domovima. Iako zasad nitko nije uhićen, pojava zastrašujućih maskiranih osoba koje "napadaju" sve redom, od male djece do starijih osoba, izazvala je i američku policiju na reakciju. U priopćenju javnosti apelirali su na prankstere čiji broj je očito u porastu, da prekinu s ovakvim radnjama, budući da bi one mogle dovesti do kaznenog djela, a usput i nepotrebno opterećuju linije hitnih službi.

Da je situacija zaista ozbiljna i u SAD-u, potvrđuje i Twitter račun koji je otvoren kad su se klaunovi počeli pojavljivati češće, a danas već broji preko 300 tisuća pratitelja koji izvještavaju o pojavi klauna na različitim lokacijama diljem zemlje.

U Velikoj Britaniji klaunovi su viđeni u više gradova, a samo u Newcasltle-u viđeno ih je barem šest. U Bracknellu je klaun uplašio obitelj koja je jela dok su klaunovi u Manchesteru "samo" plašili vozače. U Liverpoolu su svi na nogama jer su klauni na društvenim mrežama zaprijetili najmlađima...Kako će ova bizarna epidemija klaunova završiti, ostaje za vidjeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara