"Hristos se rodi, ovo je pljačka!"

"Hristos se rodi, ovo je pljačka!"

UZ POVIK iz naslova u zemunsku poslovnicu Raiffeisen banke upala su tri bradata pljačkaša odjeveni u odore svećenika Srpske pravoslavne crkve i naoružani sačmaricama, te u akciji kakva se viđa samo u filmovima Guya Ritchieja ukrali 150,000 eura.

Pljačka je izvedena 8. siječnja, dan nakon pravoslavnog Božića.

Tri bradata "svećenika" ušli su u banku pozdravljajući tradicionalnim pozdravom "Hristos se rodi", a tada odjednom ispod svećeničkih halja izvukli sačmarice i natjerali čuvare, zaposlenike i ljude koji su se zatekli u banci da legnu na pod.

Jedan je svjedok kasnije rekao Reutersu: "Odmah su mi privukli pažnju. Ne vidiš svaki dan tri popa dvometraša."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimanje novca iz blagajni trajalo je manje od pet minuta, nakon čega su pljačkaši netragom nestali. Kako prenosi radi radio B92, policija je nakon pljačke pronašla samo svećeničke odore i kape u blizini banke.

Reuters javlja da su lopovi, u maniri pravih profesionalaca, iz banke uzeli i tri video kazete iz sigurnosnih kamera, ali dodaje kako je navodno jedna kazeta ipak ostala u banci.

Zemunsku podružnicu Raiffeisen banke osiguravaju djelatnici tvrtke "Progard", a zamjenik direktora te tvrtke svoje je djelatnike pokušao opravdati riječima: "Jučerašnja situacija je vrlo specifična jer su napadači bili obučeni u svećeničke odore koje bi svakog prevarile."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara