Hrvat dizajnirao ekstravagantni BMW-ov koncept

Tekst: M.N.
Foto: BMW, Arhiva Index


BMW Vision EfficientDynamics, već sada ocijenjen kao jedan od najzanimljivijih izložaka predstojećeg autosalona u Frankfurtu, dizajnirao je mladi hrvatski dizajner Mario Majdandžić.

Mario je rodom iz Čepina kraj Osijeka, a ovo je trenutno njegov najznačajniji projekt. U timu dizajnera koji su razvijali ovo nesvakidašnje vozilo Čepinčanin je imao zadatak osmisliti vanjski dizajn automobila.

Time mu je ukazana velika čast i povjerenje, jer upravo ova studija ima ulogu jednog od glavnih nosioca u stvaranju novih dizajnerskih smjernica BMW-a, posebno kada su u pitanju sportski automobili.

Oni bolje upućeni u automobilski dizajn sjetit će se Maria i njegovog prvog značajnijeg rada iz 2003. godine. Naime, tada je u okviru studija dizajna na Sveučilištu u Pforzheimu izložio svoj rad Oxygen, projekt ekološki nastrojenog vozila pokretanog komprimiranim zrakom.

Posljednjim u podugačkom nizu radova talentiranih dizajnera porijeklom s balkanskih prostora potvrđuju ovu regiju kao izuzetno plodno tlo za stvaranje novih trendova u autoindustriji.

>> Opširnije: BMW Vision Efficient Dynamics

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara