Hrvatima je to posao iz snova s plaćom od bar 6000 kuna, a Britanci se čude "bizarnim uvjetima"

Hrvatima je to posao iz snova s plaćom od bar 6000 kuna, a Britanci se čude "bizarnim uvjetima"
Foto: Instagram

HRVATIMA je posao stjuarda i stjuardese u aviokompaniji Emirates posao iz snova, sudeći po gužvama koje nastaju na njihovim testiranjima kandidata svaki put. Kako i ne bi bio, kad je riječ o poslu na kojem vam plaćaju da putujete svijetom i to više od 6000 kuna, koliko iznosi početna plaća. No uvjeti koje svi zainteresirani moraju zadovoljiti da bi radili za njih izazvali su pažnju britanskih medija koji su ih čak nazvali bizarnima.

Prvi je da možete dosegnuti visinu od 212 centimetara kad podignete ruke i stanete na nožne prste. Također, morate biti visoki 160 centimetara i ne smijete imati tetovaže na dijelovima tijela koji se vide kad odjenete njihovu uniformu.

U sklopu prijave za njihove poslove, žene moraju priložiti fotografiju na kojoj nose kompletni make up, s uredno zavezanom kosom i bez nakita po sebi. Također svjetlo na fotografijama treba biti dobro te biste trebale izbjegavati sjene.

Na njihove otvorene dane koji se redovito održavaju u gradovima diljem Balkana, žene moraju doći u cipelama s visokim potpeticama, s vezanim kosom, urednom manikurom i kompletnom šminkom, uključujući ruž za usne. Emirates je poznat po crvenom ružu koji nose njihove stjuardese, pa ako se odlučite za njega, to vam je već plus.

Muškarci moraju biti obrijani, nenašminkani, kratko ošišani bez puno proizvoda za oblikovanje kose te moraju imati čiste nokte. To vrijedi i za fotografiju koju prilažu i za njihov izgled na dan testiranja.

I žene i muškarci na razgovor moraju doći poslovno odjeveni, a ako se žene odluče za suknju ona mora dosezati 2,5 centimetara ispod koljena.

Zabranjene su naočale i kontaktne leće u boji.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara