"Hugh Hefner je iskoristio Marilyn Monroe na zaista užasan način"

"Hugh Hefner je iskoristio Marilyn Monroe na zaista užasan način"

Foto: Getty

HUGH HEFNER pokopan je u subotu pored filmske dive Marilyn Monroe. Grobno mjesto pored žene koja mu je osigurala životni uspjeh kupio je još 1992. godine i rekao kako želi vječno dijeliti krevet s njom. 

Zanimljiva je činjenica da su Hugh Hefner i Marilyn Monroe bili isto godište i simboli jednog doba, a nikada se nisu upoznali. 1953. godine njezine fotografije izašle su u magazinu Playboy te Hefneru priskrbile bogatstvo. Marilyn je bila filmska diva, ali je za te fotografije bila iskorištena i to na najgori mogući način.

Na ovo i brojne ostale činjenice upozorava tekst na Facebook stranici "New Wave Feminists" koji potpisuje Sarah Putzel.

"Ovo je Marilyn Monroe. Možda ste čuli za nju ili vidjeli njene slike? Bila je ljudsko biće. Rođena je iste godine kao i 91-godišnji Hugh Hefner koji je preminuo prošli tjedan.

Udala se sa 16 godina kako bi izbjegla odlazak u hraniteljsku obitelj. Nekoliko godina kasnije, dok je pokušavala probiti se u svijet mode i glume, slikala se gola za kalendar da zaradi novac za hranu. Platili su joj 50 dolara da skine sve sa sebe i smije se. Koristila je lažno ime kako bi se distancirala od fotografija.

Kasnije je dobila priliku da glumi u filmovima. Kada je Hugh Hefner odlučio da započne "magazin za muškarce”, njeno ime je već bilo poznato. Hefner je otkupio prava na njene fotke koje je snimila za kalendar za 500 dolara", navodi se u tekstu i jasno daje do znanja da je Marilyn bila iskorištena za života, a čak i nakon smrti jer nikada nije pristala na to da njezine gole fotke izađu u magazinu za muškarce, i nitko joj za svoje milijune nije rekao ni hvala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara