Independent zanimljivo opisao hrvatske otoke: "Ima više ovaca nego ljudi"

Independent zanimljivo opisao hrvatske otoke: "Ima više ovaca nego ljudi"
Foto: Instagram

BRITANSKIM turistima koji kreću na hrvatske otoke većina njih izgleda isto - idilične plaže, čisto more i ostaci prošlosti glavne su turističke devize svakog od njih. Da bi im pomogao izabrati najbolji otok po osobnim sklonostima i željama, Independent ih je ukratko opisao i svakog proglasio najboljim u jednoj od osam kategorija. 

Rab je, pišu, idealan za ljubitelje pješčanih plaža. "U zemlji u kojoj su pješčane plaže prilično rijetke, Rab ih ima tridesetak", piše Independent. Korčula je, po njihovu mišljenju, najbolja za vinoljupce, a opisuju je kao "opuštenu mini verziju Dubrovnika".

Kornati su, očekivano, najbolji za potpunu izolaciju i, po njihovu pisanju, "imaju više ovaca nego ljudi". Najbolju prirodu po Independentu ima Mljet, dok je Krk, zahvaljujući zračnoj luci, najpristupačniji hrvatski otok. Brač je najbolji za aktivni odmor, a Mali i Veli Lošinj za relaksaciju.

"Ovdje nemate što raditi osim plivati, jesti... Savršeno"

Britanci ističu i da je najbolji hrvatski otok za romantiku Sveti Klement. "Dok svi idu prema Hvaru i taj napučeni otok čine još napučenijim, samo deset minuta brodom treba vam do snenog Svetog Klementa. Ovaj otok nema automobile i ima bohemski štih, prvenstveno zahvaljujući botaničkim vrtovima koje je prije više od stoljeća zasadio botanist Eugen Meneghello. Ovdje nemate što raditi osim plivati, jesti, planinariti, roniti, plutati oko otoka u čamcu... Savršeno", zaključuje Independent.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara