Intenzivna obuka u pjevanju i plesu za glumce "Chicaga"

IZVOĐAČI mjuzikla "Chicago", koji je upravo dobio 13 nominacija za Oscara, Richard Gere, Renee Zellweger i Catherine Zeta-Jones, prošli su intenzivnu višemjesečnu poduku u plesu i pjevanju prije snimanja filma.

Film je srušio sve rekorde u broju nominacija za neki mjuzikl i prešao čak i ´Cabaret´, koji je 1972. dobio 10 nominacija za Oscara.

Troje glumaca, kao i John Reilly, nominiran za najboljeg sporednog glumca, naporno su radili na oživljavanju mjuzikla s Broadwayja iz 1975. godine.

Muški likovi pjevaju uz ograničenu koreografiju, ali vatrena plavuša i brineta razulareno skaču, vrte bokovima i plešu step.

´Probe su bile skoro kao u vojsci´, priča Catherine Zeta-Jones (33), trenutno u drugom stanju.

´Ja sam i ranije plesala, ali to je bilo davno. Trebalo je ponovo pronaći stil, odrješitost, izdržljivost i gipkost´, kaže ona koja otvara film svojom blještavom interpretacijom standarda ´All that jazz´.

´Bilo je teško. Pjevanje također. Nisam nikad do sada toliko intenzivno vježbala za neki film´, izjavila je za list Atlanta Constitution Journal.

Renee Zellweger (33) prije ovog filma nikad nije pjevala ili plesala. Priznajući da je na početku bila ´prestravljena´, kaže kako je stekla samopouzdanje zahvaljujući redatelju Robu Marshallu.

´On je odlučio da će to pošto poto uspjeti, pa sam se prepustila njemu´, izjavila je glumica.

Bivša raperica Queen Latifah nominirana je za najbolju sporednu glumicu za svoju ulogu korumpirane i majčinske ravnateljice zatvora.

´Chicago´ je od početka prikazivanja u američkim kinima prije sedam tjedana već zaradio 63,8 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara