Mjuzikl "Chicago" uzdrmao pospanu prodaju nosača zvuka u SAD-u

ŠIROM SAD-a, kupci su stali u red ne bi li kupili "Chicago", čime je proteklog tjedna soundtrack priznatog Miramaxova mjuzikla skočio na četvrto mjesto u svojem prvom izlasku na ljestvicu albuma i time razbio monotoniju inače poprilično uspavane statistike prodaje.

Disk kuće Epic Records, koji sadržava pjesme u izvođenju zvijezda poput Caterine Zeta-Jones, Renee Zelwegger i Richarda Gerea, između ostalih, ispario je sa polica prodavaonica širom zemlje, a dućani u Los Angelesu i New Yorku već su početkom tjedna ostali bez zaliha.

Sve u svemu, prema najnovijim podacima Nielsen Soundscana, ´Chicago´ je prodan u 83 tisuće primjeraka. Nedavna dodjela Zlatnog globusa dodatno će pojačati prodaju, s obzirom da je ´Chicago´ osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji mjuzikl ili komediju.

Stvari su bile nešto mirnije na vrhu ljestvice gdje je već drugi tjedan na prvom mjestu Blue Note pjevačice Norah Jones. Njezin prvijenac ´Come away with me´ prodan je u 114 tisuća primjeraka čime je ukupna prodaja dosegla preko tri milijuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, tinejdžerska pop-punk senzacija Avril Lavigne pomakla se za jedno mjesto i time zauzela drugu poziciju na ljestvici sa svojim trostrukim platinastim albumom ´Let go´ (Arista), čime je prodaja skočila više od 25 posto, na 105 tisuća, dok je album ´Home´ (Epic) grupe Dixie Chicks na trećem mjestu, sa porastom prodaje od 9 posto.

Brojni albumi dobili su snažan poticaj nakon što su dobili ugledna mjesta u MTV-oj promotivnoj emisiji ´Spankin´ New Bands´ koja traje cijeli tjedan. Emisija koja je trajala od 13. do 17. siječnja, svakom je albumu dala priliku uživo u showu ´Total Request Live´, a zatim je odsviran u uglednom terminu na MTV2.

Smrt člana grupe Bee Gees Mauricea Gibba 12. siječnja natjerala je fanove u prodavaonice po kolekciju ´Their greatest hits: The record´ (Universal). Album je ponovno došao na ljestvice na 55. mjesto sa 17 tisuća prodanih primjeraka neposredno prije srijede kada su Mauriceova dva brata objavila da više neće snimati pod imenom Bee Gees.

Osim ´Chicaga´, jedini debi na ljestvici Top 50 bio je ´Pain to kill´ (Mercury Nashville) kanadske pop-pjevačice Terri Clark. Potonuo je na 27. mjesto sa samo 33 tisuće prodanih primjeraka prvog izdanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara