iPhone je pretvorio život ovoga para u noćnu moru

iPhone je pretvorio život ovoga para u noćnu moru

Foto: 123rf

SVI vlasnici skupih smartphoneova znaju da nije nimalo zabavno izgubiti svoj uređaj ili ostati bez njega zahvaljujući nekom vještom lopovu. Zato postoje razne aplikacije kojima možete pratiti lokaciju svog smartphonea i, uz malo sreće, naći ga. No, ne ide uvijek sve po planu.

Jedna se obitelj našla pod omanjom navalom bijesnih vlasnika iPhoneova koji sve češće kucaju na njihova vrata u potrazi za pravdom i svojim skupim elektroničkim ljubimcima, prenosi Tech Times. Christina Lee i Michael Saba žive u predgrađu Atlante i iz zasad nepoznatog razloga iPhoneova aplikacija za praćenje locira brojne uređaje baš u njihovoj kući. Naravno, tamo ih zapravo nema.

"Žao mi je što ste došli čak ovdje. Ovo se često događa", uobičajeni je odgovor kada im ljutiti vlasnici iPhoneova pokucaju u bilo koje doba dana i noći i traže svoj ukradeni telefon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija nije nimalo bezazlena. Neki ne vjeruju paru da nemaju njihov telefon i postanu agresivni. No, bilo je i ozbiljnijih slučajeva. U lipnju prošle godine policija je ušla u njihovu kuću tražeći otetu djevojku. Naime, locirali su njezin telefon na toj adresi. Pokazalo se da nema ni telefona, a ni otete djevojke.

Stručnjaci zasad nemaju definitivan odgovor, ali najvjerojatnije se radi o pogreški u lociranju sa signalnih tornjeva. Takve aplikacije koriste satelite i GPS, no također i tornjeve na koje je signal zadnji puta spojen.

Lee i Saba podnijeli su prigovor lokalnoj policiji, a ako se njihova situacija ne riješi, planiraju ići i pred Senat. Tko bi ih krivio? Iako su slične aplikacije mnogima spasile njihove mobilne uređaje, bizarnim spletom okolnosti ovom paru zagorčavaju život.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara