Istinska heroina: Policajka podojila napuštenu bebu i spasila joj život

Istinska heroina: Policajka podojila napuštenu bebu i spasila joj život

Screenshot YouTube

JEDNA je policajka postala nacionalna heroina nakon što je spasila život napuštenoj bebi u Kolumbiji. Kako javlja lokalni Radio Robledo, novorođenče je pronađeno u gradu Tuluá, kada je slučajna prolaznica čula tihi dječji plač koji je dopirao iz "smotuljka" na nogostupu.

Beba je pronađena oko 11 sati, a kako je bila pothlađena i očito vrlo gladna, policajka koja je izašla na mjesto događaja ponudila joj je dojku i time joj spasila život. U trenutku pronalaska beba je još imala nesaniranu pupčanu vrpcu. 

¡Una heroína con uniforme! Esta policía amamantó a una bebé abandonada por su madre en el corregimiento de la Marina en #Tuluá.El enternecedor acto de la patrullera salvó la vida de la niña.

Posted by Tuluá Al Día on Monday, 11 January 2016

"Heroina u uniformi! Ova je policajka podojila bebu koju je majka napustila u ruralnom predjelu Tuluá. Njen nesebičan čin je spasio život bebe", pišu lokalni mediji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#LANOTICIADELDÍARecién nacida hallada en el corregimiento de la Marina, sigue el asombro por el hecho ocurrido en esta población.

Posted by Tuluá Al Día on Monday, 11 January 2016

Beba je potom hitno prebačena u bolnicu gdje je konstatirano da je pothlađena i da ima manje ogrebotine, koje su ubrzo sanirane.

U javnosti je poznat veći broj slučajeva u kojima je dojenje spasilo živote beba koje su pronađene u teškom stanju, pothlađene, dehidrirane i pothranjene. 

#LOQUEPASO:Recién nacida hallada en el corregimiento de la Marina, el hecho tuvo lugar este lunes 11 de en la finca...

Posted by Tuluá Al Día on Monday, 11 January 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara