Isusovke: Za 20.000 kn prodaju se Nike tenisice sa svetom vodom i raspelom

Isusovke: Za 20.000 kn prodaju se Nike tenisice sa svetom vodom i raspelom
Foto: Press

ODNEDAVNO možete kupiti tenisice sa svetom vodom i raspelom. 

Kompanija koja se bavi dizajnom proizvoda MSCHF stvorila je "božje tenisice", odnosno Nike Air Max 97 tenisice s kršćanskim simbolima, a sve kako bi ismijala sve bizarniju "kulturu suradnje".

"Pala nam je na pamet suradnja Adidasa i Arizona Iced Tea kada su prodavali tenisice koje su reklamirale kompaniju koja prodaje pića. Zbog toga smo željeli napraviti 'stejtment' o tome koliko je apsurdna kultura suradnje postala", rekao je Daniel Greenberg iz MSCHF-a za New York Post.

Pa su odlučili početi s "jednom od najutjecajnijih osoba u povijesti", kako ga nazivaju - Isusom Kristom. "Razmišljali smo o tome kako bi izgledala suradnja s Kristom. Ja sam židov i jedino što mi je palo na pamet je da je hodao po vodi", objasnio je. Voda koju su ubacili u potplate je iz rijeke Jordan, a blagoslovio ju je svećenik. Unutrašnjost tenisica je crvena, na vezicama je raspelo, a dodali su i citat iz evanđelja po Mateju.

Tenisice imaju i miris tamjana, jednog od darova koje su sveta tri kralja, prema priči, donijela Isusu kad se rodio.

Unatoč tome što su preuredili Nikeove tenisice, sama kompanija Nike nema veze s ovim projektom. "Sami smo kupili tenisice u maloprodaji", objašnjava Greenberg. Promociju su započeli tako što su prije izlaska na tržište šest pari podijelili YouTuberima i još nekim poznatim osobama poput repera A$AP Rockyja.

Početna cijena bila im je oko 9600 kuna, no rasprodane su pa im je cijena porasla. Neki se brojevi trenutno mogu pronaći za 20.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara