Iz MUP-a se pohvalili da su uhvatili kradljivce šećera, objavili Horatija Cainea

Iz MUP-a se pohvalili da su uhvatili kradljivce šećera, objavili Horatija Cainea
Foto: Twitter

IZ MUP-a su se pohvalili da su uhvatili kradljivce 110 tona šećera zanimljivom objavom na Twitteru.

"Gorko jutro u tvornici šećera. Virovitički počinitelji poželjeli su biti slatki, a postali su preslatki", napisali su te dodali GIF na kojemu je Horatio Caine iz serije CSI: Miami.

Naime, iz tvornice šećera u Virovitici ukradeno je 110 tona šećera, čime je počinjena materijalna šteta od 374.800,00 kuna, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava virovitičko-podravska. 

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da su nepoznati počinitelji u razdoblju od 22. do 25. svibnja uporabom originalnog ključa ušli u halu pakirnice i skladišta šećera, gdje su pomoću viličara izvezli 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma, ukupne težine 21.000 kilograma. Ukradeni šećer su odvezli teretnim vozilom u nepoznatom smjeru. 

Temeljem naloga županijskog suda u Bjelovaru policija je 25. svibnja u večernjim satima izvršila pretrage doma i drugih prostorija na području Virovitice 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka, kojima se koristi 39-godišnjak.

Tom prilikom je pronađeno više od 61.900 kilograma šećera pakiranog na paletama, kao i teretno vozilo zagrebačkih registracija kojim se služi 39-godišnjak. Također, u prtljažnom prostoru pronađeno je 18 paleta s više od 17.800 kilograma šećera.

Protiv 39-godišnjaka, koji je osumnjičen za kazneno djelo prikrivanja, slijedi podnošenje kaznene prijave.

U utorak, 26. svibnja, provedena su i kriminalistička istraživanja nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom, osumnjičenima za tešku krađu u tvornici šećera u Virovitici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara