Izbor će vas iznenaditi: "Ovo je film desetljeća. Nedodirljivo remek-djelo"

Izbor će vas iznenaditi: "Ovo je film desetljeća. Nedodirljivo remek-djelo"
Foto: Press

NA POPULARNOM portalu UNILAD objavljena je ljestvica najboljih 100 filmova desetljeća, a na prvom mjestu našao se film "Društvena mreža" iz 2010. godine.

Riječ je o biografskoj drami koju je režirao David Fincher, a čija radnja prati osnutak jedne od najpoznatijih internetskih društvenih mreža na svijetu, Facebooka. Film je osvojio 3 nagrade Oscar - za najbolji adaptirani scenarij (Aaron Sorkin), za najbolju originalnu glazbu (Trent Reznor i Atticus Ross) i najbolju montažu (Kirk Baxter i Angus Wall).

Udruženja filmskih kritičara Washingtona, Toronta, Los Angelesa, Las Vegasa, Kansas Cityja, Floride, Dallasa, Chicaga i Bostona proglasili su ga najboljim filmom godine.

U filmu glume Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Brenda Song, Max Minghella, Rooney Mara, Armie Hammer te Justin Timberlake. UNILAD ovaj film proziva "nevjerojatnim čudom iz 2010. godine" te piše da je besprijekoran od početka do kraja.

"Ovo je film koji definira eru koju je do temelja uzdrmao Facebook. Nedodirljivo remek-djelo, film desetljeća", zaključuju.

Ljestvica top 10 filmova prema izboru UNILAD-a izgleda ovako:

10. Gravitacija

9. Spotlight

8. Blackfish

7. Blade Runner 2049

6. Zatočene

5. Racija 2

4. Ritam ludila

3. Ratnik

2. Pobješnjeli Max: Divlja cesta

1. Društvena mreža

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara