Jelena Maroš: Nisam bila na plastičnoj operaciji

Jelena Maroš: Nisam bila na plastičnoj operaciji

JELENA MAROŠ, 19-godišnja Splićanka koja se s anonimnošću i statusom "obične djevojke" pozdravila u veljači ove godine, pola godine nakon preuzimanja laskave titule Miss Universe Hrvatske, živi potpuno drugačijim životom. Osim što je promijenila broj mobitela, pri čemu se broj onih s kojima želi stupiti u kontakt smanjio, Jelena je ostvarila i ono što nam je najavila netom po osvajanju titule - upisala je Pravni fakultet.

Do ljepotice koja je ove godine izabrana da brani hrvatske boje na svjetskom izboru za Miss Universe ipak smo uspjeli doći, a zanimala nas je njezina reakcija na špekulacije da se prije izbora podvrgnula više plastičnih operacija te da jednom osječkom plastičnom kirurgu koji je navodno zaslužan za njezinu pobjedu na spomenutom izboru još uvijek duguje novce od operacija. Jelena se na glasinu samo nasmijala, te objasnila kako na plastičnoj operaciji nikada nije bila, iako nema ništa protiv toga.

Pogled na njezine pune usne doista bi mnoge nagnao na pomisao da se doista ne radi samo o prirodnoj ljepoti, no Jelena se, ako je vjerovati onima koji su ju poznavali dok je bila mlađa, plastičnoj operaciji morala podvrgnuti još kao vrlo mlada, budući da je iste pune usnice imala i kao djevojčica. Ovakvi i slični upiti ju, kaže, previše ne zabrinjavaju, jer da joj medijska pažnja smeta, ne bi se, nastavlja, na Izbor ni odlučila. Osim pobjede na Izboru, Jeleni se ostvario još jedan san - upisala je Pravni fakultet u Splitu. Ipak, Split nije mjesto gdje ova ljepotica namjerava i ostati - njezin pogled ipak seže do metropole, gdje namjerava premjestiti svoje akademske dokumente, te nastaviti manekenku karijeru. Na pitanje što ju, osim toga, dovodi u Zagreb i radi li se možda o ljubavi, Jelena odlučno odgovara: "Ne! Nemam dečka i mogu reći da sam jako zadovoljna i sretna".

"Plastične operacije ne preporučamo, ali ih ni ne branimo"

Djevojke koje su se podvrgnule plastičnim operacijama nemaju što tražiti na izborima ljepote, smatraju neki. Neke od djevojaka koje imaju želju natjecati se nerijetko nemaju financijske uvjete za odlazak na plastičnu operaciju, a izgledi da, pored onih koje su svoju ljepotu stekle zahvaljujući ponekoj kiruškoj korekciji, osvoje titulu najljepše, automatski se smanjuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, djevojkama koje se prije izbora posjetile kirurške ordinacije sve jeftinijih hrvatskih plastičnih kirurga, takvi se posjeti ne zamjeraju. Dapače, nitko ih o operacijama ni ne pita. "Djevojke koje dolaze na castinge za izbor za miss Universe moraju biti punoljetne. Dakle, ako su se podvrgnule plastičnoj operaciji prije izbora ili to namjeravaju učiniti, mi im to nemamo pravo zabraniti", kaže nam jedna od organizatorica hrvatskog Izbora za Miss Universe, Marija Kraljević. "Jelenu smo prvi put vidjeli na castingu u Splitu te s njom, kao i s ostalim djevojkama, razgovarali. Jelena se svidjela i ljudima u Dalmaciji, i publici, a žiriju na finalnom izboru u Opatiji", kaže Kraljević, te dodaje kako se na castinzima ne provjerava jesu li djevojke bile na plastičnoj operaciji. "Ne preporučamo operacije, ali ih ni ne zabranjujemo", poručuje Kraljević.

Plastična operacija bivše Miss Hrvatske Lejle Šehović, koja je nos operirala nakon Izbora za Miss Hrvatske, 1998. godine još je možda i mogla iznenaditi hrvatsku javnost, no s obzirom da su cijene plastičnih operacija za one željne promjene izgleda u međuvremenu postale i više nego prihvatljive, današnje ponosno pokazivanje za nekoliko brojeva većih grudi još jedne bivše Missice, Aleksandre Grdić, putem naslovnica hrvatskih časopisa rijetko kome će se danas učiniti čudnim.

Da su plastične operacije kao prihvatljiv način stjecanja ljepote pored neizostavnih Amerikanaca najviše ipak prigrlili Kinezi, pokazuje i izbor za Miss plastične operacije, koji se u toj zemlji po prvi put održao 2004. godine, kada je titulu prve "plastične" Miss ponijela 22-godišnja Feng Qian.  Pobjeda silikonskih i inih "umjetnih" ljepotica na izborima diljem svijeta pokazala se najboljom reklamom i kirurzima koji su odradili svoj dio posla na djevojkama.

Nije rijedak slučaj tako da se nakon pobjede neke od ljepotica u medijima pojavljuju razni kirurzi koji svoje ordinacije reklamiraju šaljući poruke da je upravo njihova ruka držala nož ponad grudi/usnica/stražnjice i pojedinih ekstremiteta djevojaka pobjednica. Julia Mantilla, Peruanka koja je 2005. godine pobjedila na izboru za Miss Svijeta tako je po osvajanju titule tužila Cesara Morillasa, koji je nakon njezine pobjede na spomenutom izboru u medijima izreklamirao svoju ordinaciju pohvalivši se s više operacija obavljenih na lijepoj Peruanki nego što ih je ona sama bila spremna priznati. 

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara