Jelena Veljača: Na Balkanu je žena robinja, biti samohrana majka je stravično

Jelena Veljača: Na Balkanu je žena robinja, biti samohrana majka je stravično
Foto: Instagram

JELENA Veljača je progovorila o životu u Beogradu za bosanskohercegovački portal Klix.ba. Producentica kaže da joj život u Beogradu i preseljenje nisu teško pali, a njezina kći Lena također dobro podnosi preseljenja i putovanja.

"Baš mi je nekidan kad smo išle na vikend u Zagreb rekla: "Ja volim živjeti u Beogradu, samo želim da baka i Lara (to je njena najbolja prijateljica) isto dođu!" Kao i ja, Lena se veže uz ljude. I veseli me što mislim da će tim selidbama postati građanka svijeta, a ne klaustrofobično vezana uz samo jednu ulicu ili grad ili državu… No, Zagreb mi nedostaje. Ipak je to moj grad. Nedostaje mi HNK, jer živim preko puta i često smo tamo, nedostaju mi moji omiljeni barovi, no, najviše mi, kao i Leni, nedostaju naši ljudi i činjenica da su udaljeni samo nekoliko tramvajskih stanica, a ne 442 kilometra", rekla je Jelena.

Osvrnula se i na problem samohranih majki, budući da se serija "Pogrešan čovjek" bazira na priči o jednoj.

"Sretna majka znači sretno dijete. Međutim, na Balkanu je žena robinja, sluga, žrtva. Slavi se poniznost, a ne shvaća se da se time žena uopće ne slavi, već ponižava. Nije slučajno da je korijen riječi "poniznost i poniženje" isti. Naši slavenski jezici reći će vam sve, samo ako ih znate slušati i čitati. U tom je smislu pozicija samohrane majke stravična, jer ne samo da nas države gotovo uopće ne štite, nego je i društvo posve nesenzibilno. Gotovo je sramota biti majka bez muža, dijete bez oca. U zapadnim društvima to je posve normalno. Kao što i jest, u biti", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara