Kako dišu hrvatski jetseteri?

Kako dišu hrvatski jetseteri?

KAKO smo u jednom od članaka već spomenuli pregršt hrvatskih jetsetera na osamdesetom rođendanu tvrtke Bang & Olufsen, održanom u srijedu na sportskom aerodromu Lučko pokraj Zagreba, u druženju s njima došli smo i do nekih novih informacija, starih informacija, te pokoji komentar na protekle društvene događaje u Hrvatskoj.

>>> Galerija fotografija: Jetseterice na obljetnici Bang&Olufsena (1)

>>> Galerija fotografija: Jetseterice na obljetnici Bang&Olufsena (2)

Najviše smo se pri tomu "napričali" s bivšom Miss Hrvatske, Aleksandrom Grdić, a koja nam je otkrila kako je upravo završila snimanje za pjesmu "Bomba" Ede Maajke, a u kojemu glavnu ulogu igra Zrinka Cvitašić, poznata po ulozi u hrvatskom filmu "Konjanik".


Aleksandra za Index također progovara i o svojoj želji da se bavi glumom: "Potajna želja mi je baciti se i u glumačke vode. Već sam nastupila u nekoliko nastavaka serije "Ljubav u zaleđu" gdje sam ogovarala Maju Župan (uloga koju u seriji tumači Jelena Veljača). Mogli ste već primjetiti po mojim revijama da ja imam malo drugačiji nastup, drugačiji odnos s kamerom. Ja uvijek kažem: ili se s tim rodiš, ili ne." - otkriva nam Aleksandra, ne propustivši pri tome, na našu inicijativu naravno, komentirati i neke protekle događaje poput Modnog Oscara, a koji je ove godine ostao ismijan u gotovo svim medijima.

"Za mene Modni Oscar jednostavno ne postoji, ja ga ne priznajem. To je kao da se ja sada dogovorim s nekim da nešto izmislimo i sutra napravimo Modni Oscar. Meni je to sve već postalo pomalo smiješno. Onaj happening koji se održava u određeno vrijeme je trenutno svima nešto za što govore "to je to". Mi smo toliko mala zemlja, toliko nas malo ima, mi jesmo divni i krasni, ali previše je stvari za koje mi kažemo "to je to". Po meni je posljednji Modni Oscar bio veliki lapsus. Nije mi se svidio niti sam u njemu sudjelovala." - kaže Aleksandra.

Kao jedan od događaja koji ju je u posljednje vrijeme "oduševio", Aleksandra navodi Storyev party, a koji se nedavno održao u zagrebačkoj Mimari. No, Aleksandra priznaje kako se pred red carpet nije dovezla limuzinom, kao što je to većina uzvanika učinila, nego se dovezla vlastitim automobilom s dečkom.

"Ako te baš zanima istina, dečko se sakrio iza jednog grma, nije htio ulaziti sa mnom. Rekao je "Ipak si ti Aleksandra, nisam ja". Bilo mi je draže došetati se, nego pojaviti se u limuzini, u kojoj sam se nekoliko puta vozila prošle godine i uopće me to nije impresioniralo." - zaključuje svojevremeno najljepša Hrvatica.

Aleksandru smo pitali i što misli o ovogodišnjem izboru za Miss Hrvatske, pri čemu odgovara kako misli da je ove godine kvaliteta izbora bila znatno manja obzirom na godinu kada se ona natjecala za istu titulu.

"Ovogodišnja Miss auto je dobila samo na godinu dana pri čemu joj ga još nisu dali. Ne znam razlog. Iskreno da kažem, djevojku koja je pobjedila još nisam upoznala, no želim joj svu sreću." - kazala nam je Aleksandra, pri čemu o kvaliteti ovogodišnjeg izbora za Miss mišljenje s njom dijeli i prošlogodišnja Miss Hrvatske Maja Cvjetković.

Maja nam je otkrila kako upravo planira put u rodni Šibenik, a nakon toga krajem osmog mjeseca, možda se dogodi i put u Kambodžu. Maju smo, naime, nedavno sreli na prezentaciji krstarenja adriatica.neta, gdje se pojavila s dečkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udaja joj, kako kaže, još uvijek nije u planu, a kao prioritete navodi fakultet i manekensku karijeru, za koju napominje kako se njome "nema volje baviti negdje izvan Hrvatske". Maja je trenutno studentica na zagrebačkom Vernu, pri čemu se, kako kaže, "nada da će joj po završetku donijeti malo više novaca".

Na eventu smo naišli i na model Fani Stipković, poznatu i kao kolumnisticu u časopisu Klik, a za kojega kaže da s njim već godinu i pol dana uspješno surađuje.

Navodeći fakultet kao jedan od trenutnih prioriteta, Fani nastavlja: " Trebala sam još prije mjesec dana početi raditi na jednoj televiziji, no kako sam se razbolila, to se malo sve pomaknulo. Ali definitivno se nakon diplome namjeravam posvetiti samo novinarstvu. Eventualno nešto sa strane, no novinarstvo mi je prioritet."

24-godišnja manekenka je, naime, nedavno  oboljela od Chronove bolesti, pri čemu je prve simptome počela osjećati još tijekom Cro-a-Portera na kojemu je nastupala.

"To je bolest tipa one koja je mirna neko vrijeme, a neko vrijeme ne. Sad je trenutno poprilično mirno i jako se dobro osjećam, nadam se da će tako i ostati." -kaže nam Fani, priznavši kako "trenutno  puno radi i iscrpljuje se do maksimuma".

Na istomu smo događaju sreli i "glazbenu veteranku" Terezu Kesoviju, s kojom također nismo propustili izmijeniti pokoju riječ. Tereza nam je tako otkrila kako je već dugogodišnji i "ozbiljan" klijent tvrtke Bang & Olufsen, a na čijemu smo je rođendanu i zatekli.

Terezu smo upitali namjerava li ove godine nazočiti Splitskom festivalu, na što nam odgovara potvrdno. Na pitanje što kaže o nedavnoj tvrdnji direktora Splitskog festivala Tome Mrduljaša, da je Splitski festival "festival", a da su svi ostali "festivali", Tereza odgovara:

"Na festivalima bi se trebale pojavljivati zaista pjesme, ovo drugo je za slušanje upravo za zabavu, za ples. Slušajući takve pjesme ne moraš biti koncentriran na pjesmu, jer nemaš baš na što ni biti koncentriran. Kada je u pitanju prava glazba, onda ona mora biti zastupljena na festivalu. Takav festival po meni bi i dalje trebao biti Splitski festival."

No, pjevačica dodaje i to kako se i Splitski festival posljednjih godina "izgubio" te da "nije ono što je bio prije".

Na pitanje što misli o pjevanju na playback, Tereza odgovara kako je to nešto što "odbija" te što je njoj "potpuno strano".

"Ako znaš pjevati, onda pjevaš, ako ne znaš, onda ne." - zaključila je pjevačica.

Tekst: B.S.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara