Kanađani slave dan legalizacije trave: "Uzeo sam od svega po jedno"

Kanađani slave dan legalizacije trave: "Uzeo sam od svega po jedno"
Foto: Instagram

DANAS je u Kanadi stupila na snagu legalizacija kanabisa, čime je ta zemlja postala druga u svijetu, nakon Urugvaja, koja je to napravila u rekreacijske svrhe. 

Kanađani čitav dan satima kampiraju kako bi kupili prvu legalnu travu, a reakcije na društvenim mrežama ne prestaju se stišavati. "Dobit iz ruku kriminalaca. Zaštita za našu djecu. Danas je kanabis legalan i reguliran diljem Kanade", napisao je premijer Justin Trudeau na Twitteru.

Policija iz Oak Baya poručila je vozačima da ne voze pod utjecajem marihuane, a iz Toronta su se našalili kako prijavljivanje nekoga zbog pušenja jointa više nije poziv za njih.

Na društvenim mrežama viralan je postao hashtag #legalizationday. 

Već je počela prodaja i online.

Korisnici društvenih mreža tvrde kako je trava nešto jeftinija nego na crnom tržištu.

Na Twitteru se oglasio i jedan od najpoznatijih kanadskih glumaca, Seth Rogen. "Zbog malo momenata u životu bio sam ponosan kao danas. Kanado, volim te - jedan od tvojih nasmijanih građana", napisao je.

Kanadi je čestitao i Kevin Smith. "Čestitke Kanadi na ovom povijesnom danu! Sad ste američki cool stariji rođak koji može nabaviti travu", napisao je.

I brojni drugi korisnici društvenih mreža podijelili su svoje prvo iskustvo s legalnom travom. "Uzeo sam po jedno od svega", napisao je novinar CBS Newsa Brett Reskin. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara