Kao dr. Doolittle: Zbog ovog izuma mogli bismo razgovarati sa psima?

Kao dr. Doolittle: Zbog ovog izuma mogli bismo razgovarati sa psima?

Foto: Fetch/Ocado

SVI VLASNICI pasa barem su jednom poželjeli da razumiju što im njihov ljubimac želi reći kada laje i vrti se u krug ili cvili tužno ih gledajući. Tvrtka Fetch tvrdi da može u tome pomoći.

Njihov izum mogao bi unijeti pravu revoluciju u čovjekov odnos sa psima, pod uvjetom da zaista radi. Riječ je o ogrlici za psa koja navodno prevodi njihovo glasanje u ljudski jezik. Povezana je s pametnim telefonom i u aplikaciju vam stiže poruka svaki put kada pas proizvede neki zvuk, ali i napravi određeni pokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tvrtka napominje da ne možemo očekivati da ćemo jednostavno kupiti ogrlicu, staviti je na psa i s njime početi čavrljati. Ogrlica najprije mora naučiti kako se pas ponaša, a to će postići tako da vlasnik u aplikaciju snimi određeni zvuk svog psa i protumači što je pas time želio. Na taj način nadopunjava već postojeću bazu u aplikaciji i s vremenom ona postaje sve učinkovitija i sve se više prilagođava svakom pojedinom psu.

Možda ne zvuči baš kao futuristička tehnologija kada se pomnije promotri, no bilo bi prilično zabavno isprobati kako funkcionira. Trenutno je pametna ogrlica još uvijek u razvoju i čeka izlazak na tržište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara