Kineski par djetetu želi dati ime "@"

Kineski par djetetu želi dati ime "@"

NA KAKVE sve sulude ideje mogu doći roditelji dok odabiru ime svom djetetu pokazuje i najnoviji slučaj kineskog para koji svom djetetu želi dati ime "@".

Kako prenosi Reuters, ime je posebice neobično u Kini, jer kineski jezik ne koristi abecedu već desetine tisuća različitih znakova koji predstavljaju riječi.

"Cijeli svijet koristi taj znak prilikom pisanja e-maila, a prevedeno na Kineski to znači `volim ga`", objasnio je otac želju za tim neobičnim imenom. Naime, znak "@", kojeg se čita kao "et", pa Kinezi često umjesno njega koriste englesku riječ "at", neodoljivo podsjeća na mandarinski izraz "ai ta" koji znači "volim ga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije još poznato je li roditeljima odobren zahtjev za davanjem imena "@", no ranije ove godine je Vlada objavila zabranu davanja imena koja sadrže arapske brojeve, strane riječi i simbole koji ne pripadaju modernom kineskom jeziku.

Prema izvješću kineske Vlade, trenutno se 60 milijuna Kineza suočava s problemom da njihova imena sadrže drevne kineske znakove pa ih računala ne prepoznaju, a "čak se i najbolji govornici češkaju po glavi pokušavajući izgovoriti njihova imena".

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara