Kinezi se ipak ne moraju čeznutljivo gledati ispod pojasa

KINESKI se muškarci nemaju nikakva razloga osjećati inferiornima u pogledu veličine svojih spolovila, objavljeno je u studiji izrađenoj u Hong Kongu, u kojoj je dokazano da su Kinezi ispod pojasa "al pari" s drugim muškarcima diljem svijeta.

"Naš je zaključak da Kinezi nisu manji od zapadnjaka, barem kada su spolovila u pitanju", rekao je Chan Lung-wai, ravnatelj urološke klinike u Hong Kongu. "Oduvijek je postojao mit da zapadnjaci imaju veća spolovila i da im je seksualna moć bolja", dodao je.

Grupa hongkoških znanstvenika proteklih je pet mjesecima etničkim Kinezima dobrovoljcima u dobi od 23 do 93 godine mjerila spolovila u opuštenom stanju. Prosječna dužina iznosila je 8.5 centimetara što otprilike odgovara mjerama u ostatku svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako u Nijemaca prosječna dužina opuštenog penisa iznosi 8.6 centimetara, Izraelcima je ona 8.3, Turcima 7.8, a Filipincima 7.3 centimetara. Najponosnijima se mogu osjećati Talijani koji prednjače sa svojih točno 9 centimetara u prosjeku.

Iz studije je također zaključeno da visina muškarca nema nikakve veze s dimenzijama penisa, ali veći indeks tjelesne težine, odnosno količina masti u tijelu, ukazuje na manja spolovila.

"S promjenama tjelesne težine, odnosno debljanjem, mijenjaju se i krvne žile, pa veličina penisa nije statična. Ona vjerojatno odgovara stanju krvnih žila pojedinog muškarca", rekao je Chan, dodajući da bi ovaj podatak mogao potaknuti neku novu studiju.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara