Koliko torta koju volite govori o vama?

Ako volite lagane, voćne torte, vrlo vjerojatno ste dinamična osoba koja živi brzim tempom života. Ako pak volite teške, čokoladne torte, moguće je da volite uživati u životu i da često pretjerujete. Ako ste ipak tip koji voli tortu od sira, tada gotovo sigurno volite povremeno eksperimentirati u životu i skloni ste promjenama.

Torte, kolači i ostale delikatese prehrambeni su proizvodi koji nas iz nekog razloga vesele više nego uobičajena jela. I sam zvuk riječi "desert" je nekako privlačan. Iznenadite li voljenu osobu samo jednom kriškom omiljene torte priuštit ćete joj nezaboravan užitak. No, problem nastaje kada zbog svih obveza i problema sa kojima se svakodnevno borite ne stignete pripremiti takvu rapsodiju strasti nego ste osuđeni na odustajanje ili odlazak u slastičarnu. Tamo birate među hrpom kolača, dođete kući i shvatite da svi kolači imaju isti okus, a da pritom niti jedan od tih okusa nije vrijedan spomena.

"Bakini kolači" novootvorena je slastičarnica koja nudi najfinije hrvatske deserte rađene s puno ljubavi. Mnoge žene prisjećaju se dana kada su bile djevojčice i gledale majke kako rade kolače prema uputama sa nekog starog papira. U "Bakinim kolačima“ možete uživati u tradicionalnim hrvatskim kolačima koji ne sadrže margarin kao što je to slučaj kod većine slastičarni. Osim torta i kolača u "Bakinim kolačima" mogu se pronaći i pite, peciva te ostali deserti, a za osobe oboljele od dijabetesa proizvodit će se i lagani voćni kolač.

Ideja za otvaranjem ovakve vrste slastičarne nastala je zbog nezadovoljstva vlasnice činjenicom da ne postoji mjesto gdje može kupiti dobar domaći kolač, stoga je uzela recepte svoje majke, a koja je iste dobila od svoje majke, kako bi radila kvalitetne deserte.

"Žene mogu kupiti kolače kod kuće ih podvaliti pod svoje“- kaže ponosna vlasnica novootvorene slastičarnice, ističući da su recepti za torte i kolače većinom došli iz njene rodne Krapine što ih čini autentičnim. Na pitanje kako se kolači uklapaju u novi trend provođenja UN-dijeta, odgovara: "Nisam pristalica tzv. zdravih kolača. Tvrdim da ako si čovjek jednom nešto i priušti kao što je kolač, onda barem neka to bude kako spada“. I mi se moramo složiti s njom. Život je kratak i apsurdan ako se odričemo svega što nam odgovara. Zato, voljene pod ruku i pravac Kvaternikov trg - jer tamo vas očekuje pregršt rajskih okusa.

Foto i tekst:Al.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara