Koncert zvijezda protiv AIDS-a pratit će 2 milijarde ljudi

BONO, Beyonce, Queen, Peter Gabriel i Dave Sterwart samo su neka od imena koja će nastupiti na velikom dobrotvornom koncertu protiv AIDS-a u Cape Townu, čiji je inicijator nekadašnji politički zatvorenik Nelson Mandela.

Koncert na stadionu Greenpoint u Cape Townu planiran je kao završni događaj višegodišnjeg projekta Nelsona Mandele pod imenom "46664", što je ujedno bio i njegov zatvorski broj na Robben Islandu, gdje je proveo 18 godina svog života.

Sav prihod s koncerta biti će upućen za borbu protiv AIDS-a u Africi, a cilj organizatora je napraviti koncert koji će biti dostupan svakome na svijetu, pa će tako prijenos biti omogućen na Internetu, televiziji, radiju. Procjenjuje se da će koncert vidjeti oko 2 milijarde ljudi.

Nelson Mandela od bivšeg je člana Eurythmicsa, Davea Stewarta, tražio da napiše pjesmu koja u tekstu sadrži broj "46664", a Stewart je udovoljio Mandelinoj želji, u čemu mu je pomogao i Bono.

Popis izvođača koji će nastupiti na tom velikom događaju zaista je impresivan, tu su Bono, Queen, Moloko, Ms Dynamite, Peter Gabriel, Eurythmics, Beyonce, Paul Oakenfold, Youssou NDour, Anastacia i grupa The Corrs.

Koncert počinje u subotu u 18h po našem vremenu, a live webcast možete pratiti će se na adresi http://46664.tiscali.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara