Krenule prve zabrane: Evo gdje se ne smije tražiti Pokemone

Krenule prve zabrane: Evo gdje se ne smije tražiti Pokemone

Foto: FAH

Muzej holokausta u Washingtonu zabranio je posjetiteljima igranje popularne igrice Pokeman GO u njegovim prostorijama, ocijenivši to "iznimno neprikladnim" ponašanjem na mjestu posvećenom žrtvama nacizma.

Pokeman GO je nova igrica za "pametne" telefone, koja je u kratko vrijeme stekla veliku popularnost, u kojoj igrači trebaju virtualna čudovišta iz crtane serije Pokemon hvatati na stvarnim lokacijama, u ovom slučaju u samom Muzeju holokausta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, mogućnost da u prostorije u kojima se odaje počast žrtvama koncentracijskih logora i drugih strašnih zločina ulete igrači koji će zagledani u ekrane svojih "smartphonea" tražiti kompjuterizirane figurice šokirala je upravu Muzeja, tako da je njihov direktor za odnose s javnošću Andy Hollinger zatražio da objekt Muzeja bude izostavljen iz igrice.

"Tehnologija može biti važno oruđe za učenje, no ova igrica je vrlo udaljena od naše edukacijske i memorijalne misije", rekao je Hollinger dodajući kako uprava Muzeja potiče posjetitelje na korištenje mobitela, ali za bilježenje i dijeljenje slika muzejskih izložaka i svojih dojmova.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara