Kultni zagrebački kafić je pred gašenjem, prijeti mu stečaj

Kultni zagrebački kafić je pred gašenjem, prijeti mu stečaj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, FAH

FINANCIJSKA agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečaja nad tvrtkom Charlie d.o.o., koja upravlja legendarnim zagrebačkim kafićem Charlie, navodeći da su razlozi za otvaranje stečaja neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od 38.908 kuna.

U prijedlogu Fine upućenom zagrebačkom Trgovačkom sudu navodi se da Charlie ima četiri zaposlenika, oročen novac i otvorena dva računa u jednoj komercijalnoj banci te da nema drugih podataka o imovini te tvrtke.

Kafić Charlie u zagrebačkoj Gajevoj ulici, u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, desetljećima je najpoznatije mjesto zagrebačke špice od njegova otvaranja u lipnju 1972. Vlasnik i osnivač Charlieja bio je bivši nogometaš Dinama Mirko Braun (Charlie), a nakon njegove smrti 2004. vođenje lokala i tvrtke preuzela je njegova supruga Zdenka.

Kultni kafić na početku Gajeve ulice bio je i ostao baza, mjesto okupljanja Zagrepčana i njihovih gostiju, naročito subotom, ali i omiljeni kafić mnogih političara, poduzetnika, sudaca, odvjetnika, novinara, policajaca, glazbenika i sportaša.

Charlie je i lokal, kako je isticao Vlado Gotovac, iz kojeg "kreću sve političke kampanje". Bivši predsjednik Stjepan Mesić ispred tog kafića prikupljao je potpise za svoju kampanju 2000., a i sada je Charlie, uglavnom vikendom, mjesto "dnevnog boravka" brojnih hrvatskih političara te lokal koji, kako je utvrdio sociolog i publicist Slaven Letica, ocrtava "socijalnu strukturu hrvatskog društva".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara