Lagao i mora nositi natpis "Ja sam lažljivac

AMERIKANCU koji je lagao svom službeniku za uvjetni otpust da je služio u vojsci naređeno je da stoji ispred zgrade suda s natpisom "Ja sam lažljivac. Ja nisam marinac".

William C. Horvath (35) je proglašen krivim zbog davanja lažne izjave, što se u SAD-u kažnjava. Sudac Donald Molloy ga je osudio na četiri mjeseca kućnog pritvora i četiri godine uvjetno. Također mu je naredio da stoji ispred zgrade suda 50 sati noseći na sebi natpis na kojem sa stražnje strane stoji: "Nisam nikada služio svojoj zemlji. Ja sam obeščastio sve veterane svih ratova".

Molly, i sam veteran, naredio je Horvathu da napiše pismo isprike američkim marincima, Veteranima stranih ratova i Američkoj legiji Klaisepll.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvath je tijekom razgovora sa službenikom za uvjetni otpust, koji je prikupljao informacije o njemu zbog optužbe za bijeg i posjedovanje oružja i streljiva 2001. godine, kazao da je služio u marincima.

Službenik je provjeravajući Horvathovu vojnu službu saznao da marinci nemaju dosije ni o kakvom Horvathu te da dokazi o njegovoj službi - fotografije i ordenje - sadrže neke netočnosti: naime, Horvath je pogrešno odjenuo odoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara