Lamborghini: Godina iz snova

IAKO u ponudi ima samo dva modela, brojčano skromna gama je spremna zadovoljiti najveće apetite. Isto govori i prodaja, čija uzlazna putanja se nastavila i u prošloj godini.

Tri godine nakon predstavljanja Gallardo (naslovna fotografija) se pokazao kao puni pogodak. Nastao s ciljem približavanja marke donekle širem krugu kupaca, Gallardo je trebao oduzeti dio klijenata tvrtkama kao što su Aston Martin i naravno Ferrari.

Da mu je to uspjelo potvrđuje i nedavni jubilej: model je dosegao prodaju od 5.000 primjeraka. S obzirom da se radi o cestovnom bolidu redovito vrijednom preko 100.000 EUR, to je veliko dostignuće za talijanku tvrtku.


Lamborghini Gallardo Nera

Isti ritam možemo očekivati i u ovoj godini. Osim specijalne izvedbe Nera ponuđene u svega 185 primjeraka, u ponudi su i Spider, a uskoro će u slobodnu prodaju stići i tunirana izvedba. Imsa, poznata tunerska kuća, nakon coupe izvedbe ponudu je proširila i Spider inačicom. Njoj je snaga povećana sa serijskih 520 na čak 610 KS, a zakretni moment sa 530 na 655 Nm. Vozilo je unaprijeđeno i glede prateće mehanika, a kontakt s podlogom ostvaruje preko 20-colnih kotača.

>> Lamborghini Gallardo: Vozili smo

Ponuda je bogatija i u u slučaju drugog modela. Murcielago LP640 predstavljen je prošlog ljeta, dok će ove godine na tržište stići i njegova otvorena izvedba.

Lambo u svijetu

Lamborghini je tijekom detroitskog autosalona objavio službene rezultate prodaje tijekom 2006. godine. Tvrtka je prošle godine prodala 2.087 automobila, što je povećanje od 30,4 % u odnosu na godinu prije.


Lamborghini Gallardo Nera

Najjače tržište su SAD sa 876 prodanih primjeraka (+ 37 %), a potom slijedi Europa sa 746 prodanih automobila, što je 50 % više u odnosu na godinu prije. Najjače europsko tržište je Njemačka (234), a potom slijede Velika Britanija (151) i Italija (134).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara