LAMPO2 spreman za Ženevu

LAMPO2 spreman za Ženevu

ŠVICARSKI proizvođač Protoscar na svom domaćem auto salonu će predstaviti novu izvedbu električnog roadstera pod nazivom LAMPO2. Kao što mu i samo ime govori ovo je druga izvedba ovog automobila, a prva je predstavljena na istom mjestu prošle godine.

Iako je u osnovi novitet zadržao mnoge sličnosti s originalnom, riječ je o lakšem, aerodinamičnijem, snažnijem i izdržljivijem automobilu.

Za sada je poznato kako je LAMPO2 zadržao dva elektromotora, od kojih svaki pokreće jednu od osovina. Drugim riječima, i dalje se radi o modelu s pogonom na sva četiri kotača, no ovaj put snaga pogonskog sklopa je gotovo udvostručena.

Naime, ukupna snaga spomenutih motora sada iznosi 408 KS, a maksimalni okretni moment 640 Nm. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 5 sekundi i dostizanje najveće brzine od 200 km/h (vjerujemo kako se radi o ograničenju radi povećanja autonomije).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapacitet litij-ionskih baterija je povećan na preko 30 kWh i sada iste omogućuju autonomiju od 200 km. Protoscar je za njihovo punjenje razvio tri sustava punjenja i svaki će biti testiran u narednom razdoblju. Radi se o sustavu za kućnu upotrebu, potom za primjenu na više automobila odjednom te prenosivi sustav za brzo punjenje koji bi za 10 min trebao omogućiti dodatnih 100 km.

LAMPO je još uvijek u testnoj fazi, a više će se o njemu znati nakon ženevske premijere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara