Liječnici o nesreći: "Tražili smo Deinu ruku ispod auta, našli smo je u prsluku"

Liječnici o nesreći: "Tražili smo Deinu ruku ispod auta, našli smo je u prsluku"
Foto: Instagram

"DEA je zapomagala da je boli ruka. Pokušavala se javiti na telefon koji je zvonio, ali je bio skroz razbijen. Imala sam potrebu prići joj", rekla je u Jutarnjem programu televizije Pink Marija Dimitrijević koja je prva prišla voditeljici Dei Đurđević, kojoj je autobus otrgnuo ruku u prometnoj nesreći u Beogradu.

Blic prenosi da je svjedokinja ispričala da je Dea cijelo vrijeme bila pri svijesti. Ruka je bila u jakni. Nismo je vidjeli u prvom trenutku. Tražio sam ispod automobila, tek kasnije smo vidjeli da je bila zapravo u tom nekom krznenom prsluku koji je imala na sebi", ispričao je jedan od liječnika hitne pomoći, Goran Milosavljević.

>>>Novi detalji nesreće srpske voditeljice: "Što mi je s rukom, jako me boli?"<<<

Djelatnici hitne pomoći su izrezali rukav od džempera koji je imala na sebi kako bi zaustavili krvarenje, a potom su našli njenu ruku.

"Ovo je bila jedna od najtežih situacija gdje morate što prije i što efikasnije zbrinuti pacijenta jer može tijekom transporta doći do krvarenja, tako da je ruka morala prva biti zbrinuta", opisali su.

Dodali su da je važno ekstremitet održati što vitalnijim pa se on omota gazama i polijeva fiziološkom otopinom tijekom transporta kako se ne bi osušio. Ruka voditeljice u bolnici je stavljena na led, a sreća je bila u tome da je i prije toga vanjska temperatura zraka bila jako niska pa nije došlo do procesa koji bi oštetili mišiće i kožu.

"Mi smo je smirivali, govorili smo da će biti sve u redu. Ona je govorila jako me boli, što mi je s rukom. Kazali smo joj da ćemo je previti i da će sve biti u redu kako ne bismo unosili dodatnu paniku koja u tom trenutku nije bila potrebna", ispričao je liječnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara