Loše vrijeme svima poremetilo planove: I TBF seli koncert

Loše vrijeme svima poremetilo planove: I TBF seli koncert

Foto: Hina

MULTIMEDIJALNI program "Ljeto u MSU", ove subote u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti ugošćuje splitsku grupu TBF, no zbog najavljene kiše umjesto na krovnoj terasi Muzeja, koncert će se održati na muzejskom platou, kod umjetničkog djela "Dvostruki tobogan" Carstena Hoellera.

U povodu svog nastupa u sklopu programa, koji treću godinu zaredom spaja glazbu, film i likovnu umjetnost, TBF-ovci su izjavili kako zagrebačkoj publici jamče odličnu zabavu i svirku te pozitivan stav, a vesele se što su dio 'koncertne priče' MSU-a.  

U cijenu ulaznice za koncert TBF-a uključena je i projekcija filma iz ciklusa "Best of Metropolis", hvaljena francuska drama "Lijepi dani" Marion Vernoux. To je filmska priča o umirovljenici suočenoj s puno slobodnog vremena koji nekako mora ispuniti. Projekcije tog filma bit će u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji novozagrebačkog muzeja danas će moći razgledati i aktualnu međunarodnu izložbu "Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa". Riječ je o najvažnijoj međunarodnoj izložbi MSU-a u ovoj godini, koja predstavlja dosad nepoznatu kulturnu povijest Wroclawa, Europske prijestolnice kulture 2016.

Ta je grad do kraja sedamdesetih godina bio prijestolnica poljske neoavangarde, a u idućem desetljećui godinama izvanrednog stanja postaje žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Na izložbi su predstavljena umjetnička djela, filmovi, dokumentarne fotografije, predmeti i zvučni zapisi s područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wroclawu od šezdesetih do danas.

Program "Ljeto u MSU" završava iduće subote, 23. srpnja, nastupom zagrebačke grupe Psihomodo pop. Od 16. lipnja koncerte su u MSU imali poljski sastav Kormorany, zagrebački Pavel te Pips, Chips&Videoclips i riječki Let3.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara