Louis Vuitton dobio tužbu protiv Britney Spears

FRANCUSKA modna kuća Louis Vuitton dobila je tužbu koju je ranije podigla protiv pop pjevačice Britney Spears zbog korištenja njihovog poznatog uzorka u svome videospotu "Do Something".

U video spotu pjevačica vozi ružičasti Hummer unutar kojeg se na samom početku može primijetiti zaštićeni "Cherry Blossoms" Vuittonov uzorak. Sud nije smatrao kako je Britney Spears izravno kriva za propust, te je optužbu prenio na izdavačku kuću, kojoj je osim odštete od 80.000 eura koju će morati platiti modnoj kući Vuitton, naređeno također da zaustavi daljnje emitiranje spota.

Iako se uzorak na spotu može primijetiti tek pažljivim promatranjem, sud je ustvrdio kako je jasno naglašen i kako može štetiti imidžu modne kompanije, te da je korišten neautorizirano.

Zbog ove tužbe dosta se prigovaralo dizajnerskoj kući, te isticalo kako na ovaj način želi samo privući pozornost na svoju marku. Ipak, Louis Vuitton je uzorak, posebno na torbama, koji se najčešće kopira, te se brand nastoji svim silama boriti protiv neovlaštenog korištenja i plagijata, te je sud tu činjenicu uzeo u obzir.

 N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara