Majka Michaela Jacksona dobivat će milijun dolara godišnje

Tekst: F.M.
Foto: JLP


KATHERINE Jackson, majka nedavno preminulog pjevača Michaela Jacksona, od sinove imovine će godišnje dobivati milijun dolara, pokazuju sudski dokumenti objavljeni javnosti. Novac bi gospođa Jackson trebala koristiti za skrb o Jacksonovoj djeci.

Iznos novca sud je odredio još u kolovozu, ali su detalji tek sada postali poznati javnosti. Sama Katherine dobivat će 27, a djeca 60 tisuća dolara mjesečno. Djeca Prince Michael, Paris Michael Katherine i Prince Michael II među glavnim su nasljednicima Jacksonove imovine, zajedno sa svojom bakom i nekoliko dobrotvornih organizacija.

Katherine je dobila stalno skrbništvo nad djecom, koja od smrti svog oca žive s njom u obiteljskoj kući u Los Angelesu. Sudski dokumenti pokazuju kako dio koji će dobivati baka Jackson treba platiti asistenticu, čistačicu, vozača te životne troškove.

U dokumentima ne piše kako će se trošiti dio novac namijenjen djeci, ali navodi se kako će godišnje biti utrošeno 315.000 dolara za zaposlenike koji će se brinuti o njima, kao i 160.000 dolara godišnje namijenjeno zabavi i drugim troškovima.

No, djeca bi pravu zaradu tek trebala vidjeti, jer bilo kakav predmet ili događaj koji je imao ikakve veze s Jacksonom nakon njegove smrti je postao iznimno tražena roba pa se planira cijeli set poslovnih aktivnosti s pjevačevim imenom, a djeca bi trebala dobiti svoj dio zarade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara