Majku napali zbog fotografija sina koji jede "mozak", priča iza njih slama srce

Majku napali zbog fotografija sina koji jede "mozak", priča iza njih slama srce

Foto: Amanda Queen Photography/Facebook

NAKON što je na društvenim mrežama objavila fotografije sina koji jede tortu u obliku krvavog mozga, jedna se australska majka našla na udaru. Nakon što su se istresli na njoj, Amy Louise odlučila je progovoriti o priči iza fotografija.

Kad se njen sin Phoenix rodio, srce mu je stalo i nije kucalo nekoliko minuta.

"Od trena kad su mi liječnici rekli da se posteljica odvojila i da nema otkucaja srca do trena kad su me porodili carskim rezom bila sam u košmaru emocija. Sjećam se da sam bila prestravljena, no i dalje sam se nadala. Čak i kad su rekli: 'Šalji je u rađaonicu, beba nema otkucaje srca', mislila sam da je to nešto što se stalno događa. No kad su ga porodili, a on nije zaplakao, srce mi se slomilo. Nisam bila tužna, nego ljuta", rekla je za Daily Mail.

Čak i kad su se ona i njen zaručnik Gary Wilkinson pomirili s tim da im je sin mrtav jer nije disao, liječnici nisu odustali od oživljavanja dječačića.

"Znala sam da je mrtav, znala sam da ga nema. Čak sam bila uzrujana što ga liječnici pokušavaju oživjeti, što nas drže u nadi, mozak mi je od svega otupio. Čula sam kako ponavljaju 'jedan, dva, tri, diši' neprestano, a kako je vrijeme prilazilo bili su sve očajniji. On je beživotno ležao i nisu mogli ništa. Kad je jedan od liječnika sjeo pokraj mene pitala sam ga je li dijete mrtvo. Stisnuo mi je ruku. Cijelo vrijeme u mislima mi je bio mali bijeli lijes", rekla je.

Dok je primala transfuziju krvi, čula je jednu od sestara kako govori: "Vratio se."

"Bilo je to 13 najgorih minuta u mom životu", dodala je.

Maleni Phoenix vratio se u život na Noć vještica, 31. listopada.

"Liječnici i sestre trčali su uokolo, ja i dalje nisam čula svoju bebu kako plače, no vjerovala sam im. Onda su nas odvojili, nisam ga ni vidjela ni držala dotad. Odveli su me u sobu, a svi su otišli s Phoenixom i Garyjem. Sjedila sam tamo satima tresući se pod lijekovima, pitajući se gdje mi je beba. Nisam znala što se događa, bila je to prava muka. Mislila sam da će mi ga donijeti, no umjesto toga rekli su mi da smo prebolesni da budemo zajedno i da ću ga vidjeti tek za nekoliko dana. To me slomilo. Bila sam ljuta i nisam htjela razgovarati ni s kim. Nisam htjela vidjeti ni posjetitelje", rekla je.

Četiri dana kasnije prvi put je vidjela svog sina.

"Kad sam ga prvi put primila u ruke, ostatak svijeta je nestao. Prstićima je dodirnuo moj nos, a ja sam se rasplakala. Osjećala sam se kao da sam dobila na lutriji, kao da sam najsretnija žena na svijetu. Bio je cijeli moj svijet", dodala je.

Za prvi rođendan stoga je svom malom zombi-dječaku pripremila tortu u obliku mozga.

"Što je bolje za dječaka koji se vratio u život na Noć vještica od zombi-torte?" rekla je.

Dodala je da je nakon što je objavila fotografije u određenim Facebook grupama za mame iz njih izbačena.

"Znala sam da se neće svima svidjeti, no nisam očekivala takvu reakciju. Nazivali su me odvratnom, morbidnom i sramotom za majke. Tvrdili su da se sprdam s tragedijom i da nemam osjećaja. Jedna žena mi je rekla da bi voljela da mi je sin umro jer onda bih znala kako se ljudi osjećaju zbog toga'', ispričala je Amy. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara