Mali auto bi vas mogao spasiti od gužve, ali od Zagrebparkinga ne!

Tekst: V.V.
Foto: Željko Vrhovski/Cropix

DOMIŠLJATI vozač Smarta talijanskih registarskih oznaka danas je iskoristio pola slobodnog parking mjesta do imenjaka sa zagrebačkom registracijom i plaćenim parkiranjem. To međutim nije upalilo kod dežurnog djelatnika Zagrebparkinga koji mu je uredno ispisao kaznu.

A da je taj isti vozač to učinio, recimo, u Nizozemskoj, na mjestu na kojem je parkirao svojeg limenog ljubimca mogao je zateći veće iznenađenje od čestitke Zagrebparkinga. Naime, amsterdamski vandali pronašli su novi oblik zabave - prevrtanje Smartova ForTwo u poznate kanale ovog grada.

Prevrnimo Smart!

"Smart Smijten" ili u slobodnom prijevodu "prevrtanje Smarta" je nova fora za pijane ili iz nekog drugog razloga potaknute vandale. Navodni val nove zabave najmanje je svakako zabavan vlasnicima koji svoje automobile često znaju parkirati i okomito na bočna parkirna mjesta kako bi se smanjila gužva te kako bi ih više moglo stati na manje mjesta.

Što se dogodi Smartu nakon što prenoći s ribama?

Takav način parkiranja dodatno olakšava posao jer smanjuje potrebu za manevriranjem, a često se na jednom mjestu mogu pronaći i dvije, tri žrtve. Nakon što Smart prespava s ribama jasno je da je automobil nakon toga u većini slučajeva spreman za otpad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara