Martin Bashir među najomraženijim Englezima

AUTOR dokumentarca "Život s Michaelom Jacksonom" nije naljutio samo slavnog pjevača, već i brojne zemljake.

Nakon što je 14 milijuna Engleza pogledalo kontraverzni film na malim ekranima mnogi se se složili s Michaelovom tvrdnjom da ga je novinar "izdao i prevario".

Svaka čast Novoj TV što je tako brzo emitirala film o kojem se toliko priča pa smo se sami mogli uvjeriti na koji je način Bashir izmontirao priču o Jacksonu.

Prvo je tvrdio da je pratio njegov život osam mjeseci, ali lako je zaključiti da je u tom razdoblju tek nekoliko puta uspio razgovarati s pop zvijezdom.Michaelu je obećao da u filmu neće prikazati njegovu djecu, ali toga se nije držao.

Bashir je dobro shvatio da će se film najbolje prodati ako Michaela prikaže kao pedofila pa ga je u većini razgovora navlačio na tu temu.

Tobože obzirno se raspitivao o tvrdnji da on spava u krevetu s nepoznatom djecom, a Jacko mu je otvoreno rekao da pri tome sigurno misli na seks i kako u spavaću sobu prima dječaka Gavina koji spava u njegovom krevetu, a on na podu.

Novinarala je "pekla savjest" pa je u posljednjem razgovoru još jednom navukao pjevača da priča o tome kako bi potvrdio tvrdnju o njegovoj nastranosti.

Daleko od toga da je 44-godišnji pjevač koji se penje po drveću i tvrdi da će živjeti vječno potpuno normalan, ali mnogi opravdavaju njegove postupke srcedrapajućom pričom iz njegovog djetinjstva u kojoj tvrdi da ga je otac šibao remenom i žicom i "bacao u zid" ako je na probi pogriješio neki plesni korak.

Englezima se očito nije svidio Bashirov pristup pa su jedva dočekali anketu na web stranici popularne televizijske postaje Channel4 na kojoj se glasa za "najgore" poznate osobe.

Bashir je uvjerljivo na drugom mjestu iza premijera Blaira na kojeg su mnogi ogorčeni zbog podržavanja rata u Iraku.

Na www.channel4.co.uk možete pogledati listu od 100 omraženih engleskih političara, glumaca, glazbenika i drugih slavnih osoba za koje se može glasati ili dodati neko novo ime po svom izboru.

Rezultati ankete koju autori smatraju "zabavnom i nemalicioznom" znati će se u svibnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara