Maserati priprema svoj prvi SUV

ZLE SLUTNJE o kojima smo govorili prije dva mjeseca uskoro će se ostvariti. Nakon Porschea, pokleknulo je još jedno veliko ime, Maserati. Uz Ferrari, najpoznatiji simbol talijanske industrije sportskih automobila u Detroitu će predstaviti svoj prvi koncept terenskog vozila.

Terenski Maserati dizajnerski se uvelike oslanja na koncept Buran predstavljen početkom 2001. godine. Iako još nema ime, poznato je u potpunosti osmišljen u Italdesignu, baš kao i Buran. Ovisno o reakcijama publike, Maserati će tempirati lansiranje svog prvog SUV-a, što se sigurno neće desiti prije kolovoza 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maserati će ovim modelom ciljati na dio tržišta, koji sada uglavnom drži BMW X5 i novo pridošli Porsche Cayenne. Uvjerljiv nastup osigurati će mu moćan 4.2-litreni V8 motor, koji će posuditi od Spydera, dok bi mehaniku i podvozje trebao djeliti sa novim Audijevim SUV-om (Magellan). Naime, Maserati je i službeno potvrdio da je trenutno u pregovorima sa Audijem oko buduće suradnje.

Uz Maseratijev SUV, svoje prvo terensko vozilu u Detroitu će predstaviti i Audi. Ime mu je Magellan, a ustvari je riječ o luksuznijoj izvedbi VW Touarega. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara