Mateja Penava u novom pohodu na naslovnice i modne angažmane

MANEKENKA Mateja Penava nedavno je snimila svibanjski beauty editorijal za francusko izdanje modnog časopisa Elle, a hrvatsko izdanje objavit će ih u lipnju. Penava je tom prilikom prvi put stala pred objektiv poznatog fotografa Davida Oldhama koji je dosad radio brojne editorijale za Elle, Vogue, Tatler i druge. Za šareni make up na fotografijama za Elle bila je zadužena renomirana vizažistica Alice Ghendrih poznata po suradnji s L'Orealom, Chanelom, Fendijem kao i redateljima Davidom Lynchom i Robertom Altmanom.

Penava, koja se nedavno zaputila u New York gdje ju čekaju mjeseci rada s najpoznatijim svjetskim modnim kućama i snimanje pregršt modnih editorijala, zaštitno je lice prestižnih francuskih modnih kuća Givenchy i Yves Saint Laurent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateja je definitno jedna od najekskluzivnijih modela na svijetu, a jedan od najvećih uspjeha bilježi kad je u njezinu agenciju Midikenn stigla ponuda časopisa Gala Style u kojoj su lijepoj Mateji ponudili da bude glavno lice editorijala za modnu kuću Jean Paul Gaultier. Tad ju je fotografirao Marko Grubišić. Mateja Penava se može ponositi što je jedna od rijetkih Hrvatica koja je imala privilegiju nositi dvjestotinjak revija najpoznatijih i najcjenjenijih dizajnera na svijetu.

L.V.
Foto: Elle

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara