Mazda 6 - kineski automobil godine

AUTO magazin Auto Club-Motor Trend je krajem prosinca objavio da je Mazda 6 Kineski automobil godine za 2004. godinu. Popularna 6-ica je do danas osvojila preko 65 međunarodnih nagrada, što ju čini jednim od najuspješnijih i naravno najnagrađivanijih modela od marke.

Posljednja u nizu, nagrada za automobil godine, automobilu je dodijeljena na ceremoniji održanoj u Pekingu. Za laskavu titulu konkuriralo je ukupno 30 modela, koji su tijekom ove godine bili predstavljeni na kineskom tržištu. Žiri sastavljen od 17 auto-novinara i stručnjaka, najviše simpatija dao je upravo Mazdi 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U obrazloženju stoji da je to model iznimne osobnosti, koji očarava dizajnom, ali i kvalitetom te uvjerljivim performansama. Predsjednik tvrtke, Hisakazu Imaki, ne skriva oduševljenje. Ipak je riječ o tržištu, koje se najbrže razvija, a konkurencija je svakim danom sve jača.

Vodstvo Mazde očekuje da daljnje jačanje marke u Kini, gdje je dosada u suradnji s kompanijom FAW pokrenula proizvodnju. Prema očekivanjima, ovogodišnja prodaja od 80.000 primjeraka, već bi iduće godine trebala skočiti na čak 100.000 vozila.

Optimizam u Mazdi potkrepljuju podatkom, da će dilerska mreža već kroz nekoliko mjeseci biti povećana na 140 zastupnika, a do kraja 2005. godine na čak 200. Proizvodnja Mazde 6 u Kini je započela je u pogonima FAW-a u Changchunu, provincija Jilin, u ožujku ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara