Mazda: Hodanjem do bonusa

IZ MAZDE dolazi neočekivana vijest. Japanska tvrtka je svojim zaposlenicima preporučila hodanje do posla, čime je postala prva automobilska tvrtka koja je svojim zaposlenicima preporučila nešto što nije njen proizvod, odnosno automobil.

Svi radnici koji krenu na posao pješice moći će računati i na stimulans u obliku bonusa na plaću. Za protuvrijednost od 12 USD, koliko iznosi mjesečna nagrada, radnik mora živjeti barem dva kilometra od posla i stoga svaki dan pješačiti više od četiri kilometra, barem 15 dana u mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji žive dalje od tvornice smiju koristiti sredstva javnog prijevoza uz uvjet da prije spomenutu rutu moraju proći na noge. Ova ponuda vrijedi za svih 20.000 radnika koliko ih ima u Mazdinim japanskim pogonima. 

Neobična Mazdina gesta je dio kampanje čiji je cilj poboljšanje zdravstvenog stanja radnika, ali i zaštita okoliša, stoji u Mazdinom priopćenju.

Kako god bilo, ovo je prvi slučaj da neka auto-kompanija plati svojim radnicima da ne koriste njene proizvode. Sličan program pokrenula je i Yamaha. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara