Mazda RX8 debitira na filmskom platnu

JEDAN od marketinških recepata u svrhu promocije novog modela svakako je sponzoriranje filmskih hitova. Ako izuzmemo BMW-ov izlet sa agentom 007, ovaj način promidžbe najbolje je iskoristila Ford grupa.

Ford je već dugo vremena u ovom poslu, a unazad nekoliko godina sve agresivnije koristi priliku da filmske junake opskrbi «svojim» modelima. Najbolji dokaz je vraćanje Aston Martina najpoznatijem tajnom agentu, kojim je itekako vratio slavu ovoj marki.

Najnoviji primjer je Mazda, inače tvrtka u većinskom vlasništvu Forda, koja je za promociju svog novog sportskog modela odabrala nastavak kino hita X-MEN. Tako će u istoimenom nastavku glavnu riječ, barem kad su u pitanju automobili, imati nova Mazda RX-8. Naravno, automobil je za potrebe filma detaljno prerađen i sada mu je službeno ime RX-8 X-MEN Car.

Najveće razlike u odnosu na serijski model su naravno vizualne. Ionako atraktivan izgled naglašen je Mutant Blue bojom te ponekim karoserijskim dodatkom. Dok prednjim krajem dominira novi pokrov hladnjaka u obliku slova X, stražnjim krajem dominira veliki spojler, bolje rečeno krilo. Sva stakla su zatamnjena, a detalji u sivoj boji razbijaju monotoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost je uređena u kombinaciji srebrne i crne boje, a vozilo je za potrebe filma dodatno opremljeno komunikacijskim uređajem smještenim na vrhu središnje konzole.

Redatelj filma, Brian Singer, usko je surađivao na razvoju vozila, koje mu se toliko svidjelo, da je čak odlučio izmjeniti radnju filma, kako bi što bolje iskoristio potencijale RX-8-ice. Zahvaljujući njemu Mazdin model je postao službeni «X-car» jednog od likova (Cyclops) kojeg tumači James Marsden.

Sve informacije o filmu možete naći na internet adresi http://www.x-men-the-movie.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara