Mazda3 MPS: Svjetska premijera u Ženevi

MAZDA Motor Corporation je za Ženevu spremila jednu svjetsku premijeru koju će pratiti nekoliko vicepremijera. Apsolutni hit štanda bit će Mazda3 u MPS izvedbi - dosad najsnažniji kompakt u Mazdinoj ponudi. Odmah pored je rezervirano mjesto za još jednu atrakciju. Mazda Kabura ima svoj europski debi.

Najatraktivnija izvedba je Mazdina uzdanica u segmentu kompaktnih sportaša, a nudi idealnu kombinaciju sportskih performansi i uzornog komfora, baš kao i prvi proizvod iz MPS serije (Mazda6), lansiran prije nešto više od mjesec dana. Mazda3 MPS će se ponuditi na svim važnijim svjetskim tržištima, uz napomenu da će u Japanu nositi ime Mazdaspeed Axela.

Mazda je htjela utjeloviti tri različita atributa u novom automobilu: zabavnu vožnju, užitak posjedovanja i praktičnost potrebnu za svakodnevno korištenje. S obzirom na osnovu i 2.3 MZR DISI Turbo motor, to neće biti teško postići.

250 KS i 380 Nm koje oslobađa moderni benzinac opremljen tehnologijom direktnog ubrizgavanja goriva omogućit će Mazdinoj "trici" maksimalnu brzinu od 250 km/h. Specijalno za ovu izvedbu je razvijen i šest-stupanjski ručni mjenjač, dok je pogon ostao (nažalost) prednji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se pak tiče Kabure, radi se dizajnerskom konceptu predstavljenom početkom godine na NAIAS-u u Detroitu. Osmišljena da privuče mlađe kupce i podupre njihov stil života, Kabura kombinira izgled i osjećaj egzotičnog sportskog auta sa praktičnošću klasičnih karavana. Dobra je to najava onog što nam Mazda priprema u skoroj budućnosti.

Na svoje će doći i ljubitelji alternativnih pogona, koji svoju ljubav prema prirodi više ne moraju pretpostavljati performasnama. Mazda5 Hydrogen RE Hybrid je konceptno vozilo pogonjeno hibridnim pogonom.

Renesis rotacijski motor sa dual-fuel tehnologijom korištenja vodika ili benzina je srce automobila, a tu je još i elektromotor, više nego dovoljno za uvjerljive dinamičke osobine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara