Mini by John Cooper works

JOHN COOPER WORKS je u Ženevi ponudio dva interesantna kita namijenjena novom Miniju. Uz povećanje snage ponuđeno je sportskije uređenje interijera i atraktivnija izvedba eksterijera.

Dok se izvedba One nije činila previše atraktivna za doradu, JCW je ponudio dva alternativna rješenja za jače izvedbe. Tuning kitovi biti će dostupni od 2. travnja.

Mini Cooper "Works"

Modifikacije srednjeg po snazi Minija u ponudi (Cooper) obuhvaćaju novu glavu motora (veća kompresija), preinake ispušnog sustava (prigušivač), novu elektroniku i protočniji filtar zraka. Rezultat je 11 KS veća snaga (93/126 kW/KS pri 5.750 o/min) i 6 Nm veći maksimalni okretni moment (155 Nm pri 4.700 o/min). Prerađeni Cooper sposoban je za maksimalnih 204 km/h (+ 4 km/h), dok do 100 km/h dolazi za 8.9 sekundi (-0.3 s).

Cijena tuning kita iznosi 1.785 GBP bez ugradnje.

Mini Cooper S "Works"

Preinake na jačem modelu su nešto opsežnije. Promjene su obuhvatile i novi kompresor, koji nudi viši tlak sabijanja zraka. Stoga je i porast snage značajniji. Maksimalna snaga povećana je sa 163 na 200 KS (pri 6950 o/min), a maksimalni okretni moment sa 210 na 240 Nm (pri 4.000 o/min). Najsnažniji Mini do 100 km/h ubrza za svega 6.7 sekundi i postiže maksimalnih 226 km/h. 

Cijena tuning kita iznosi 3.010 GBP bez ugradnje.

Za oba modela u ponudi su mnogi vizualni dodaci, koji će Mini učiniti još atraktivnijim. Uz duboko profilirana sjedala, u ponudi su peterokraki aluminjski naplatci od 18 inča na koje su montirane niskoprofilne gume mjera 250/40.

Tuning kitovi biti će sastavni dio ponude svih Mini prodajnih salona, a BMW će svima korisnicima odobriti garanciju.


Mini Cooper "Works"


Mini Cooper "Works" motor


Mini Cooper S "Works" motor


Mini Cooper S "Works" unutrašnjost


Mini Cooper S "Works"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara