Mini United osvojio Italiju

VIŠE od šest tisuća obožavatelja Minija okupilo se potkraj listopada na trodnevnom festivalu u Misanu u Italiji. Posjetitelji iz oko 40 zemalja svijeta okupili su se na festivalu "Mini United" koji će se, sudeći po interesu, sigurno održati i dogodine.

Kako je većina posjetitelja došla u vlastitom aranžmanju Misano je bio gotovo pretjesan da primi preko 2.000 Minija. Stari i novi Miniji svih boja i dezena naprosto su okupirali talijansko mjesto poznato po trkalištu (Santa Monica).

Pored bogatog popratnog programa održano je natjecanje u Mini Challenge kupu. Najbolji iz četiri discipline odnio je titulu svjetskog prvaka, a prvo izdanje pripalo je Maximu Martinu iz Belgije. Osim toga, snage su okušale bivše zvijezde Formule 1 i još nekih renomiranih natjecanja, a najboljim se pokazao legendarni Alessandro Zanardi.

Posebna poslastica je bila svjetska premijera sportske izvedbe Minija Cooper S. Osim što su imali čast prvi vidjeti izvedbu JCW (John Cooper Works) GP kit, fanovi su mogli iz prve ruke dobiti savjete o tuningu i daljnim nadogradnjama njihovih metalnih ljubimaca.

Uručen je i sedamsto-tisućiti Mini čime je još jednom odana počast možda najpoznatijem britanskom automobilu svih vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara