"Mislim da se influenceri ne oslanjaju samo na Instagram kad je riječ o zaradi"

"Mislim da se influenceri ne oslanjaju samo na Instagram kad je riječ o zaradi"
Foto: Instagram

MEĐU najpopularnijim hrvatskim influencericama je Anastazija Makjanić, čiji foto dnevnik po nazivom "stazisweets" na Instagramu prati više od 21 tisuće ljudi.

"Na početku sam krenula sa slikama slastica i to je, zaista, izazvalo jako veliki interes kod ljudi. Međutim, zbog obiteljskog posla i puno drugih sitnica, malo sam to zapostavila. Danas na Instagramu najčešće objavljujem modne i obiteljske fotografije. Po mom nekom mišljenju, najviše interesa izazivaju modne fotografije - to je valjda ženama danas najzanimljivije. Svatko voli vidjeti lijepo odjevenu osobu ili barem dobiti inspiraciju za lijepo sređivanje", započinje razgovor ova Zadranka s hvarskom adresom i majka dvoje djece.

Većinu njenih pratitelja čine žene, majke i djevojke koje se na neki način mogu poistovjetiti s njom, pa pretpostavlja da je i njima Instagram društvena mreža broj 1.

"Kao prvo, ne bih sebe nazvala popularnom. Instagram je više kao moj nekakav foto dnevnik u kojem bilježim poneke trenutke iz svog života. Ne volim umjetne fotografije gdje je sve namješteno i pomalo isforsirano, više sam za kreativnost i spontanost", ističe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anastazija Makjanić (@stazisweets)

Dodaje da ne voli ipak baš sve svoje životne trenutke dijeliti sa svima. 

"Mislim da treba postojati određena granica i da ne može baš doslovno sve biti 'na izvolite' svima", naglašava.

Stoga ne iznenađuje da nikad nije doživjela neku neugodnost. 

"Iskreno, ja niti ne idem za tim, živim svoj život i ne gledam druge ljude na taj način", dodaje.

Govori nam da je i dalje ista osoba koja sam bila prije negoli je napravila profil na Instagramu.

"Meni se život ne vrti oko fotografija i lajkova, tako da mi ne pati ni obitelj, a ni prijatelji", ističe.

S komentarima da influenceri ne rade ništa nikako se ne slaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anastazija Makjanić (@stazisweets)

"Ljudi danas ne prihvaćaju da se netko bavi s Instagramom isto kao i netko tko, primjerice, radi u banci. Da ne kažem da čim neki influencer objavi članak, momentalno se ispod članka pojavi tisuću negativnih komentara. Kad je to tako jednostavno, onda bi svatko bio influencer, što ne? Koliko vremena stoji iza objave ovisi i o čemu se radi i što točno objavljujemo te što se od nas traži (da li je to 1 fotografija, 3 videa, 5 storyja)", pojašnjava nam.

Dodaje da kad bi samo sebe gledala, ne može reći da se može živjeti samo od Instagrama jer Instagram nije cijeli njen svijet.

"Isto tako smatram da se i ostali influenceri ne oslanjaju samo na svoj Instagram ili blog kad je riječ o zaradi. Uvijek može doći netko bolji i zanimljiviji, a sponzori baš takva lica i traže. Iako, situacija u Hrvatskoj ide na bolje - sponzori shvaćaju da su i Instagram objave nečiji radi i da se to plaća isto kao i reklama u novinama", dodaje.

Otkrila nam je i je li nužno imati velik broj pratitelja na društvenim mrežama kako bi vas sponzori zapazili.

"Ovisi što pojedini sponzor želi - nekad sponzor izabere nekoliko influencera s manjim brojem pratitelja, a ponekad im je dovoljan samo jedan influencer s većim brojem pratitelja", tvrdi.

Priznala nam je i da sponzori uvijek kontaktiraju mene, jer se još nije odvažila na to da ona njih kontaktira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anastazija Makjanić (@stazisweets)

"Uvijek sam za spontanost jer ništa nije savršeno. Ja sam ona koja se fotografira u 2 minute i odmah objavi fotografiju. Nisam osoba kojoj sve mora biti savršeno, ne provlačim fotografije kroz 100 filtera i aplikacija. Takva sam, kakva sam", odgovara nam na pitanje sređuje li svoje fotke do savršenstva ili je više za prirodnost.

Na kraju nam je otkrila da Instagram nije jedino čime se bavim, već joj je više poput hobija. Ima jako puno planova za budućnost, ali zasad ih ipak ljubomorno čuva za sebe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara