Mitska gitara Georgea Harrisona u muzeju Beatlesa u Liverpoolu

Mitska gitara Georgea Harrisona u muzeju Beatlesa u Liverpoolu
PRVA gitara Georgea Harrisona, samozatajnog člana Beatlesa, preminulog u studenom 2001., izložena je od utorka u muzeju o povijesti Beatlesa u Liverpoolu, na sjeverozapadu Engleske, u čast 60. obljetnice njegova rođenja. .

Instrument, jednostavnu akustičnu gitaru Edgmond nizozemske proizvodnje, posudio je privatni britanski kolekcionar nastanjen u SAD-u, objavila je kustosica muzeja Sandra Quayle.

Kupljena za oko tri funte od razrednog kolege sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća novcem posuđenim od majke, gitara danas vrijedi 500.000 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´To je obična gitara, ali meni je upravo zato lijepa´, izjavila je Quayle. ´Predstavlja vrijeme kad su glazbeni instrumenti bili dostupni svima i bilo koja skupina prijatelja mogla je osnovati bend´.

´George je bio zahvaćen tom groznicom i tako su nastali Beatlesi´, dodala je ona.

Rođen 25. veljače 1943. godine, glazbenik koji je živio na imanju u Henley-on-Thamesu, preminuo je od posljedica raka u 58. godini 29. studenoga 2001. u Los Angelesu, gotovo 21 godinu nakon ubojstva Johna Lennona, četvrtog člana Beatlesa, u New Yorku 8. prosinca 1980. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara