Mlada bodybuilderica umrla zbog prevelikog unosa proteina

Mlada bodybuilderica umrla zbog prevelikog unosa proteina

Foto: Instagram

BODYBUILDERICA iz Australije preminula je nakon što je, pripremajući se za natjecanje, unijela u tijelo previše proteina koje njezino tijelo zbog rijetkog genetskog poremećaja nije moglo razlagati.

Meegan Hefford (25) krajem prošlog mjeseca pronađena je u nesvijesti u svom stanu te je prevezena u bolnicu. Nekoliko dana kasnije proglašena je mrtvom, piše CNN.

Meegan je bila na strogoj dijeti koja je bila dio priprema za natjecanje u rujnu. Konzumirala je šejkove, hranu bogatu bjelančevinama te razne dodatke prehrani koji su sadržavali visoki udio proteina.

 

Sometimes I get out of my gym clothes 🙈

Objavu dijeli • MEEGAN HEFFORD • (@meeganheff)

No, nije znala da boluje od rijetkog poremećaja koji zahvaća tek jednu od 8500 osoba, a većina ih ni ne zna da ga imaju. Kako se tijelo zbog rijetkog poremećaja ne može riješiti dušika (nusprodukt proteina), u krvi nastaje amonijak koji se akumulira te s vremenom dođe i do mozga, gdje uzrokuje nepovratnu štetu, komu i smrt.

Iza sebe ostavila je sedmogodišnju djevojčicu i petogodišnjeg sina. Stručnjaci savjetuju da proteinske šejkove i dodatke prehrani treba uzimati umjereno i nikad kao zamjenu za prave obroke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara