Mnogi žele živjeti život Elona Muska, sve dok ne vide kako izgleda jedan njegov dan

Mnogi žele živjeti život Elona Muska, sve dok ne vide kako izgleda jedan njegov dan

Foto: Instagram

ELON Musk zasigurno je jedna od najzanimljivijih i najvažnijih osoba vremena u kojemu živimo. Osnivač Tesle i SpaceX-a radi dvostruko više nego prosječan čovjek i svaka minuta njegovog dana je isplanirana. 

Budući da je osnivač i šef dviju ogromnih tvrtki, Musk balansira, ali sve svoje vrijeme posvećuje svojim izumima. Radi 16 sati dnevno, gotovo svaki dan. 

Bussines Insider skupio je informacije iz nekoliko njegovih intervjua, a Muskov prosječni dan bi malo tko izdržao.

Ustaje se u sedam sati, nakon točno šest sati sna. Obično preskače doručak, a ako će odvojiti pet minuta za to, pojede omlet i popije kavu. Jedini ritual koji nikada ne preskače je tuširanje, koje smatra najvažnijim ritualom u danu.

 

Atatürk Anıtkabir

Objavu dijeli Elon Musk (@elonmusk)

Nakon što se ustane, ne prestaje raditi i kod njega nema pauza od sat vremena. Musk radi male pauze od po pet minuta, a pauzu za ručak koristi za sastanke s klijentima, kako ne bi gubio vrijeme. Ponedjeljkom i petkom Musk je u SpaceX-u, a utorkom, srijedom i četvrtkom je u Tesli. Po nekim procjenama, Musk provodi 42 radna sata tjedno u Tesli, a 40 radnih sati u SpaceX-u. Nedjelja je dan za putovanje, a subotom je u SpaceX-u ili se druži sa svojom petoricom sinova.

 

Triplet birthday party! ♥️♥️♥️

Objavu dijeli Elon Musk (@elonmusk)

I dok je s djecom, radi. Jednom je prilikom izjavio da mu je najvažnija stvar u životu spoznaja da može istovremeno biti na mailu i s klincima.

 

Piggyback rides around the Opera House

Objavu dijeli Elon Musk (@elonmusk)

Musk mrzi telefone, a komunikaciju s poslovnim partnerima održava mejlom. Često koristi opskurne mail adrese, jer su njegove službene zasute spamovima koji ga ne zanimaju.

Dok prosječan čovjek pije kavu, gleda TV, shopingira, trača ili jednostavno - ne radi ništa, Musk radi na svojim idejama ili smišlja nove. Iako je težak više od 20 milijardi dolara, on ne prestaje raditi. Tjedno u prosjeku radi od 85 do 100 sati, te u krevet ide u 1:00.

Ono malo slobodnog vremena, Musk provodi čitajući. Voli čitati biografije, ali i Gospodara prstenova. Po pitanju hrane nije neki primjer zdravog života, budući da obožava Coca-Colu, roštilj i pomfrit.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara