Muke oko "Volim Te"

Muke oko "Volim Te"
ČUVENE 2 riječi za kojima vape oba spola, no kad ste u poziciji da ih izgovorite stvori se knedla u grlu, oči zacakle i osjećate se jadno jer znate da ako malo pogriješite u intonaciji stvar će biti upropaštena. Zato mnogi radije idu okolnim stazama.

"Bili smo skupa 3 mjeseca, i kad mi je konačno rekao da me voli, skoro sam se rasplakala od muke i drugi dan sam mu rekla da me više ne zove."- požalila se jedna poznanica oko svoje nemogućnosti priznavanja osjećaja.

No, iako će mnogi pomisliti da dotična nije razvila jednak intenzitet emocija kao i njen dragi, poznavatelji problematike znat će da su korijeni negdje drugdje.

Ako uzmemo zdravo za gotovo, onda stvari stoje ovako, "ako ne može reći da me voli, onda to i doista ne osjeća". Isto i za suprotni spol.

Bez obzira na muško-ženske razlike u pristupu vezama i općenito emocijama, oboje se užasavaju trenutka kad će ta tema doći na red.

Zaboravite stare filmove, zacakljene oči, čeznutljive poglede i drhtav glas. Reći Volim Te više nije jednostavna stvar.

Svi koji su ikad bili izigrani znaju kako se lako može opeći. Dati drugoj osobi na znanje da joj značite više od povremenih i dosadašnjih partnera znači i staviti cijelu vezu na kušnju. Što ako ona druga strana ne misli tako? Što ako je sve to bilo zavaravanje, a u vašem je slučaju prekasno?

Pesimizam na stranu. Znate kako je to divno čuti, kako je kad vas osoba koju volite pogleda nježno i da vam na znanje da osjeća isto za vas. Meltdown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako To ne možete izgovoriti a već vam je rečeno, onda ste zaglibili. Nemojte ni pokušati s objašnjavanjima u stilu "pa nemoj me krivo shvatiti..", "nije da te ne volim." i sl. jer se možete polako pakirati.

Još jedna bitna napomena. Cure to očekuju od vas. Gotovo da nema slučaja da je žena prva rekla muškarcu da ga voli. Tradicija je tradicija, i neke stvari se nikad ne mijenjaju. Dakle tu ste na dobitku, jer nećete doći u neugodnu situaciju da odgovorite na izjavnu rečenicu, a niste ni sami sigurni gdje ste sa osjećajima.

Što se cura tiče, njima je uglavnom jednostavnije to nakon što je izrečeno - potvrditi. Ne rade toliku frku oko priznavanja očiglednih osjećaja, ali se ipak suzdržavaju zbog druge strane. Sigurno je sigurno.

I dok su cure/žene gotovo prozirne kad su u pitanju osjećaji, muškarci se dugo drže zatvoreni u svojoj ljušturi. Evo nekoliko malih znakova da mu je stalo do vas;

1.) često ga ulovite kako vas bez posebnog povoda gleda u oči
2.) pamti stvari koje volite, pa se nerijetko iznenadite njegovom sposobnošću memoriranja nebitnih stvari
3.) priča vam o svojim budućim planovima
4.) kad ste vani uvijek stoji u vašoj blizini
5.) kad god se nađete ima sa sobom neki detalj koji ste mu poklonili
6.) povjerava vam se, priča tajnu anegdotu najboljeg prijatelja, pita vas za mišljenje
7.) uvijek dođe na vrijeme, dolazi po vas i usred najveće gužve, propušta tekmu da bi vas otpratio do doma...
8.) pokazuje zanimanje za vaše hobije, posao, obitelj, ljubimca...
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara